Sport

2012.07.04. 17:25

Teke: Zalaegerszeg a következő állomás

Zalaegerszeg, Varasd - A horvátországi Varasdon kezdődött meg a tekézők World Tour Classic nevű új sorozata, melyet a nemzetközi teke szövetség (FIQ) hívott életre. A sorozatnak bőven van zalai érintettsége: a nyitányon Nemes Attila döntőt vívott, a 2. fordulót pedig Zalaegerszegen rendezik.

Kerkai Attila

A sportág népszerűsítése volt az elsődleges célja a nemzetközi szövetségnek és az, hogy legyen egy olyan egyéni sorozat, amely a versenyzők számára kellő motivációval bír. A pénzdíjas és első alkalommal a férfiak számára kiírt (minden második évben a nők következnek) sorozat első állomását Varasdon rendezték, ahol a ZTK-FMVas csapatából Kiss Tamás, Fehér Zoltán és Nemes Attila indult.

A 60 dobásos egyenes kieséses rendszerben zajló küzdelmekben a nagyon erős mezőnyben Kiss Tamás és Fehér Zoltán nem jutott be a nyolcaddöntőbe, Nemes Attila igen, aki egészen a döntőig menetelt. A fináléban a szegedi Kiss Norberttel nézett farkasszemet, aki ezúttal jobbnak bizonyult és szerezte meg a FIQ World Tour Classic első győzelmét.

A World Tour következő állomásának a helyszíne a 2013-as csapat-vb városa, Zalaegerszeg lesz, méghozzá szeptember elsején. A sorozatban az idén még egy versenyt rendeznek, méghozzá az ausztriai Ritzingben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!