Sport

2012.06.05. 02:26

Péntektől sakküzem

Zalakaros - Hétfőn sajtótájékoztatót tartottak a fürdővárosi Hotel Karos Spa-ban, az apropót pedig a hét végén kezdődő XXI. Zalakaros Kupa adta. Az eseményen köszöntötték a női világranglista vezető Polgár Juditot és Almási Zoltánt, akik éppen ugyanitt készülnek a sakkolimpiára.

nincs nev

Almási Zoltán például így fogalmazott: - Csak köszönettel tartozunk mindenkinek, akik segítették, hogy a hotelben készülhetünk a nagy eseményre. Csodásak a körülmények, most csak egy hétig leszünk, de ha rajtunk múlik, újra szívesen visszajövünk.

Mindezt Polgár Judit is alátámasztotta. A sakkozás nagyasszonya úgy fogalmazott: a folyamatos készülés egy fontos állomása Zalakaros. Ő is felsőfokon beszélt a vendéglátásról.

Novák Ferenc, a város polgármestere, aki hajdanán maga is sakkozott, sőt a helyi sakkszakosztály elnöke is volt, örömét fejezte ki, hogy újra komoly nemzetközi viadalt rendezhetnek.

- Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a világ sakkozásának két ilyen nagy egyénisége nálunk készül - jelentette ki a város első embere. - A sportágat szeretjük, azt hiszem ezt különösebben nem kell magyarázni, hiszen 31. alkalommal rendezzük a nemzetközi versenyünket, amely egyben nyílt magyar bajnokság is lesz. Településünk a gyógyvize miatt került fel a világ térképére, a sakkozóknál pedig a Karos Kupa miatt jegyeznek bennünket. Mind a kettő nagyon nagy dolog. Egy kicsit kereste a helyét ez a rendezvény az utóbbi időben, de úgy érezzük, hogy most megtalálta, hiszen a Hotel Karos Spa ideális feltételeket biztosíthat az ország legnagyobb sakkfesztiváljának. Nem titkoljuk, a jövőben is szeretnénk folytatni ezt a szép hagyományt.

Polgár Judit még arról is beszélt, hogy a gyermek sakkozás népszerűsítésében testvérével, Zsuzsával és Garri Kaszparovval az élen megpróbálnak minél több fiatalt megnyerni ennek a szép sportágnak, amely a versengésen kívül igazi szellemi torna. Nem véletlen, amikor a gyerekek részére sakkversenyeket rendeznek, a matematikai vetélkedők időpontjait is figyelni kell, mert ha egybeesnek, akkor megoszlanak a nevezések.

A XXI. Zalakaros Kupa küzdelmei június 8-án 14 órakor kezdődnek a Hotel Zalakaros Spa-ban. Az eddigi nevezések alapján több mint 10 nemzet sportolói képviseltetik magukat majd a rangos tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!