Sport

2012.06.19. 19:09

Egy bronz és két egyéni rekord

Zalaegerszeg - A 117. felnőtt magyar atlétikai bajnokságot Szekszárdon rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség. A legrangosabb hazai viadalon részt vettek a Zalaszám ZAC fiatal bajnokai és a KVDSE versenyzői is.

Bóbics László

Némethy Zsófia, a Zalaszám ZAC junior bajnok, válogatott atlétanője a tavalyi évhez hasonlóan idén is érmet hozott haza. Bár a bemelegítéskor szerzett térdsérülése zavarta, így is 61,50 mp-t tudott futni 400 m gáton, ami bronzéremhez juttatta az ifjú zalaegerszegi hölgyet. Edzője: Kámán Ferenc.

Ferenczi Melinda a  még csak serdülőkorú zalaegerszegi reménység életében először állt rajthoz felnőtt bajnokságon. Melinda a felnőtt vidékbajnokságot pár héttel ezelőtt 25,17 mp-es idővel megnyerte a 200 m-es síkfutást. A  felnőtt ob-n sem ijedt meg tapasztaltabb ellenfeleitől és a  100, valamint a 200 m-es síkfutásban  remek egyéni csúcsokkal  4. lett mindkét versenyszámban.

- A rövidebb sprintszámban, 100 m-en erős ellenszelünk volt, ezért csak 12,46 mp-et tudtam futni, persze a  helyezésnek  nagyon örülök. Vasárnap szélcsendben 200 m-en az előfutamban is, majd a döntőben is sikerült egyéni csúcsot futnom (24,94 mp) és újra 4. lettem. Köszönöm edzőmnek Csiszár Attilának az odafigyelését és a segítségét - fogalmazott Melinda.

A Zalaszám ZAC csupa fiatal versenyzőből álló 4x100 m-es női kvartettje, Palkó Diána, Némethy Zsófia, Szili Szabina, Ferenczi Melinda összeállításban 49,05 mp-el az értékes hatodik helyezést szerezte meg.

A Zalaszám ZAC ifjúsági korú  versenyzője - Szili Szabina - 100 m  gáton döntős helyezéssel debütált a felnőttek közt. Jónak mondható,  15,30 mp-es idővel 8. lett.

A Keszthelyi VDSE ugyancsak ifjúsági korú veresnyzője, Horváth Lotti 100 m-en 12,58 mp-es idővel a 8. helyen zárta a felnőttek országos bajnokságát. Maradva a keszthelyieknél, Kovács Benjamin az 1500 méteres síkfutásban 3:56,65 perces remek egyéni csúccsal a 8. helyen végzett, ám a verseny után a versenybizottság törölte a szám eredményeit és újrafutást rendelt el, melynek időpontját a MASZ jelöli ki.

Döntős lett még a zalaiak közül 400 m-en Némethy Zsófia ( ZAC) 57,69 mp-es teljesítménnyel (8. hely), valamint a Zalaszám ZAC férfi váltója Gerencsér Ádám, Szűcs Valdó, Kámán Bálint, Pácsonyi Márton összeállításban. Időeredményük: 42,87 mp.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!