Sport

2012.02.01. 17:15

ZTK: elgondolkodtató volt a vereség

Története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a ZTK-FMVas férfi tekecsapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Zerbst elleni 0:8-at mégsem érzik tragédiának, ám mindenképpen elgondolkodtató a jövőt illetően is.

Kerkai Attila

Valószínűleg sok tekebarátban merült fel a kérdés a hír hallatán: vajon mi történt Németországban? Az elmúlt egy évtizedben nem szoktak hozzá, hogy a ZTK csapata súlyos vereségekbe fusson bele. Sőt, éppen ellenkezőleg, az egerszegiek mértek ehhez hasonló „csapást” az ellenfelekre. Takács László elnökkel és Fehér László játékos-edzővel beszéltünk a kinti történésekről, s az elnök azzal kezdte: kirobbanó formában dobott a házigazda, ez ellen ők sem tudtak mit tenni. Ezenkívül a ZTK egy gesztust is gyakorolt, ugyanis a Zerbst játékosai Németország különböző városaiban élnek és a kezdési időpontig nem érkeztek meg, így késéssel kezdődött a találkozó.

- Ez persze csak mellékes körülmény, semmi köze a mi vereségünkhöz - szögezte le Takács László. - Csak azért említem, mert a hazaiaknak ez is pluszt adott, amely érezhető volt rajtuk. Nem a megszokott módon indult ugyanis a találkozó, ami még jobban tűzbe hozta őket.

A vereség viszont fájó, de mi lehet a tanulsága? Ezen túl azt a kérdést is feltettük az elnöknek: változtatnak-e a klubnál az eredeti céljaikon?


- Magunknak is köszönhetjük, hogy a mezőny egyik legjobb csapatát fogtuk ki már a negyeddöntőben, ugyanis csak hetedikek lettünk a Világkupán - válaszolta. - Nem lehettünk kiemeltek a sorsolásnál, ez döntőnek bizonyult. Amúgy semmi okunk változtatni, ugyanúgy a bajnoki címünk megvédése a cél és a jövőben is a minél jobb nemzetközi szereplés. Azt mindenesetre látnunk kell, hogy a fiatalítás elkerülhetetlen, de ezen törekvésünk már folyamatban van.

Fehér László, a csapat játékos-edzője azt mondta, sokat gondolkodott a miérten, de arra a megállapításra kellett jutnia: a Zerbst jelenleg talán a világ legjobb csapata, amely egyenértékű a német válogatottal.

- Azzal a ténnyel viszont szembe kell néznünk, hogy a mutatott játékunk sok kívánnivalót hagyott maga után - fogalmazott önkritikusan az edző. - A találkozó előtt is elmondtam: most nem lesz elég a száz százalék, mert a sikerhez százhúsz kellene, ami végül is beigazolódott. Azt gondolom, hogy olyanfajta törés nincs a csapatnál, amely tartósan visszavetné, ezért is készülünk úgy, hogy a bajnoki címünk megvédése most a legfontosabb feladatunk. Viszont annyi változás lesz, hogy a csapatba kerülésért még keményebb harcot várok el, így valószínűleg lesz olyan találkozónk, melyen nem a megszokott összeállításban szerepelünk majd.

Fehér László is tisztában van vele, hogy a továbbjutás sorsa eldőlt, erről már kár lenne álmodozni. A győzelem lehetőségéről viszont nem mondanak le, ugyanis szerinte hűséges szurkolóiknak is tartoznak annyival, hogy hazai pályán (február 18-án), ha búcsúzni is kell, de győzelemmel tegyék ezt meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!