Kovács Károly városépítő program

2024.05.21. 19:00

Övárok és vápa épült a talajerózió megállítására

A zalaegerszegi Kaszaházi úti kerékpárút 2019-ben történt átadása után már röviddel jelentkezett az a probléma, hogy a Gólyadombról az eső hordalékot mosott le, ami balesetveszélyessé tette a közlekedést, de ennek most vége, elkészült az övárok. A beruházásról kedden a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Németh Gábor és Szak Tibor a vápával bővített lépcsősornál

Fotó: A szerző

A hordalék miatt több panasz érkezett a lakosságtól, idézte fel Németh Gábor, a térség önkormányzati képviselője. A probléma megoldására a Zalavíz Zrt. kivitelezésében a Gólyadombi utca 1-17. számú ingatlanok mögötti zöldterületen 234 méter hosszban betonelemekkel kiburkolt övárok épült. Ez összegyűjti a csapadékot, és elvezeti a csatornába, mondta Németh Gábor. 

Szak Tibor és Németh Gábor az ingatlanok mögötti övároknál, ami összegyűjti a csapadékot és megakadályozza lemosódást
Fotó: A szerző


Az övárok megakadályozza a rézsű erózióját és a további lemosódásokat, tette hozzá Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportvezetője. A Kovács Károly városépítő programban finanszírozott beruházás részeként a Gólyadomb és a Kaszaházi út közötti lépcső északi oldalán a víz elvezetésre alkalmas 40 méter hosszú vápát építettek betonba ágyazott terméskőből, beépítettek négy víznyelőt, három polimerbetonból rácsos folyókát, ezzel megszüntetve az itt korábban jelentkező kimosódásokat, hangzott el.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában