Sport

2011.10.14. 06:18

Országos bajnoki címekkel búcsúztak

Szinte a jó idővel együtt búcsúzott az atlétikai szabadtéri országos bajnoki pályaidény is. A Zalaszám ZAC fiataljai több jó eredménnyel büszkélkedhettek a szezonzárón.

Bóbics László

Az esztendő utolsó magyar bajnokságán kellemetlenül szeles és hűvös időben Mátyásföldön, a legújabb atlétikai centrumban rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség az országos serdülő és junior gátfutó és ügyességi csapatbajnokságot.

Az évzáró bajnokságra a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club edzői és fiataljai nagy erőket mozgósítottak. Nemhiába, mert több számban is remek eredményt produkáltak.


A Zalaszám Sportiskola serdülő ifjú hölgy 300 m-es gátfutó csapata leiskolázta a mezőnyt. Ferenczi Melinda, Kerese Kata, Hári Anna, Szi-li Szabina egyéniben valamennyien országos bajnokok, most remek csapatot alkotva nyertek újabb országos bajnokságot. A csapat átlaga 49,5150 mp volt.

Az együttest Csiszár Attila edző készítette fel.

Ugyanez a kiváló kvartett elindult a távolugrók csapatbajnokságán is, ahol remek átlaggal - 4,7650 m-es - teljesítménnyel ezüstérmet nyertek!

A Zalaszám Sportiskola serdülő fiú csapata 300 m gáton Sárkány Milán, Némethy Máté, Takács Krisztián, Wolf Levente összeállításban 46,7825 mp-es átlaggal 5. helyen végzett.


A Zalaszám ZAC junior hölgy csapata a 100 m-es gátfutás csapatbajnokságát nyerte meg fölényes győzelemmel. Gergely Hajnalka, Némethy Zsófia, Palkó Diána, Major Klaudia 16,9700 mp-es jó átlaggal már a második zalaegerszegi bajnoki aranyat vehette át az eredményhirdető dobogón.

A remek teljesítményt nyújtott csapatot remekedzők - Gergely Pál, Kámán Ferenc, Laczkó László - készítették fel.

Az egerszegi juniorok még további két értékes helyezést is elértek.

A Kustán Réka, Némethy Zsófia, Palkó Diána, Major Klaudia négyes a távolugró CSB-n lett negyedik 4,8725 m-es eredménnyel.

Az egerszegi fiúk 400 m gáton értek el 5. helyezést 63,2975 mp-es idővel. A csapat tagjai: Béres Márton, Szűcs Valdó, Dóra Péter, Pácsonyi Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!