Sport

2011.10.07. 06:36

Két kanizsai arany a serdülő ökölvívó országos bajnokságon

A serdülő ökölvívók sárospataki országos bajnokságán a Kanizsa Box Klub indulói közül a 43 kilogrammos Dernárecz István és 48 kg-os Gazda Péter aranyérmet szerzett, míg az 54 kg-os Orsós Márk az ötödik helyen végzett.

Benedek Bálint

A viadalon 47 egyesület közel másfélszáz bokszolója lépett a kötelek közé, és Zalából csak Korpics Miklós vezetőedző istállója indult a 14 éves korosztály versenyén.

A 43 kg-ban küzdő Dernárecz István kemény, izzasztó csaták után került a döntőbe, ahol békési ellenfelének erejét felőrölve, egyhangú pontozással győzött. Hasonlóan menetelt a 48 kg-os Gazda Péter, aki a döntőben azzal a hajdúsámsoni fiúval nézett farkasszemet, akitől tavaly még kikapott. A visszavágón Gazda nem kegyelmezett, és a csapattársához hasonlóan kiváló, taktikus teljesítménnyel állhatott fel a dobogó csúcsára. A harmadik kanizsai bokszoló, az 54 kg-os Orsós Márk sajnos az első meccsén kikapott, s így - bár a folytatásban csak nyert - az ötödik helynél nem végezhetett előrébb.


Ettől függetlenül az edzők, Korpics Miklós és Galambos József végtelenül elégedettek, ugyanis - mint elárulták - a viadal előtt csak titkon reménykedtek egy elsőségben, a mindössze másfél éve öklőző Dernárecz-arany még nekik is meglepetés volt.

- Minden elismerésem a fiúké, hisz heti négy alkalommal, kitartóan készültek - fogalmazott Korpics Miklós. - Bár olykor elcsigázva és fáradtan fejezték be a napot, s talán olyat is éreztek, hogy soha többet nem húznak kesztyűt, most bebizonyosodott: a kínlódás kifizetődő.A Kanizsa Box Klubnál már készülnek a következő ob-re: október 13-tól a 80 kg-os Kovács István Kecskeméten küzd a juniorok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!