Sport

2011.08.28. 09:02

Dzsudzsákot megműtötték, négy-hat hét pihenő következik

Az éjszaka folyamán megműtötték Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó törött kulcscsontját. Az Anzsi Mahacskala légiósára négy-hat hét kényszerpihenő vár, így a nemzeti csapat soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjén biztosan nem léphet pályára.

MTI

Vörösbaranyi József menedzser az MTI érdeklődésére vasárnap elmondta, hogy a csapata szombati bajnoki mérkőzésén megsérült támadó még este Magyarországra érkezett - klubja egyik képviselője kísérte el -, majd az előkészítés után, Szilágyi Györggyel, a válogatott orvosával történt egyeztetés után át is esett a szükséges operáción.
   
"Most voltam a kórházban, a műtét jól sikerült, Balázs jól érzi magát, egy-két nap múlva hazamehet, aztán megkezdődhet a rehabilitáció - mondta Vörösbaranyi József.
   
A játékosmenedzser még hozzátette: Dzsudzsák Balázs a szakemberek reményei szerint négy-hat hét elteltével újra játszhat majd, de addig sem áll le, amennyire a válla engedi, lábra erősíthet, edzhet. A rehabilitációt - a válogatott orvosával egyeztetve - Magyar Mátyás doktor irányítja.
   
A futballista baloldali kulcscsontja a Rosztovval szembeni találkozó elején, a hetedik percben tört el. A magyar válogatott jövő pénteken Svédországot fogadja, négy nappal később pedig Moldovában lép pályára Eb-selejtezőn. Az utolsó fellépés október 11-én, a finnek ellen esedékes.

Ezek is érdekelhetik