Sport

2011.06.28. 02:27

Ötödikkel csak ötödik lehetett...

A Tamási Motor SE Porrogszentkirályon rendezte az idei dunántúli területi ralibajnokság negyedik fordulóját. A gyenesdiási Hullmann Gábor-Koltai István duó is ott volt a startnál.

Góth Imre

A versenyre az időjárás rányomta a bélyegét, és egyaránt próbára tette az autókat és a versenyzőket A másfeles szorzójú versenyen tíz kilométeres szakaszt kellett négyszer teljesíteni a résztvevőknek. Dolgukat nehezítette a kialakult fényes aszfalt , amitől rosszak lettek a tapadási viszonyok.

A gyenesdiási Hullmann Gábor-Koltai István kettős Lada VFTS autójával az1600 köbcentiméteres autókH/4-es kategóriájában végül az ötödik helyen fejezte be a XIII. FÉSZ-I. Iron Building Kupát.

- Sajnos a technika, pontosabban a váltó az első szakasz során elromlott és csak ötödik fokozatban tudtam autózni - beszélt a részletekről Hulmann Gábor. - Azt hiszem, nem árulok el vele titkot, hogy nagyon hiányzott a többi sebességi fgokozat, így 30 másodperces hátrányba kerültem. Gyors javítás következett, utána pedig mindent elkövettem a pályán, amit csak lehetett és a 22 induló között végül sikerült az ötödik helyre feljönnöm. Nagyon jó verseny volt, és a bajnokság is egyre inkább azzá válik most, hogy a feléhez közeledik, így kiélezettebbé is vált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!