Sport

2011.05.12. 05:53

Sakk: három zalai tag az új elnökségben

Ismét van elnöke a Magyar Sakk Szövetségnek. A KDNP alelnöke, Seszták Miklós megválasztása kapcsán a sportág két zalai élklubja közt lezajlott egy meccs , melyben most nem a bajnok kanizsaiak kerekedtek felül.

Bóbics László

Mint ismert, az MSSZ előző elnöke, Kunos Péter tavaly év végén jelentette be, hogy nem tölti ki 2013-ig szóló mandátumát. Az év eleje óta vezér nélküli szervezet tisztújító közgyűlésén a küldöttek 61:45 arányban szavaztak bizalmat Seszták Miklósnak az üzletember Töröcskei Istvánnal szemben. Megyénkből a zalaegerszegi Horváth Tamás és Mádl Ildikó, valamint Hévíz polgármestere, Papp Gábor is bekerült az új elnökségbe. Utóbbi kettő a testület tíz egyszerű tagja közt tevékenykedhet eztán, míg Horváth Tamás nemzetközi mester, a férfi válogatott szövetségi kapitánya, a Z. Csuti-Hydrocomp szakmai igazgatója alelnöki feladatokat lát el a jövőben. Ő egyébként 1990 óta a szövetség elnökségének tagja volt.



Érdekesség: a kisebbségben maradt elnökjelöltnek két alelnökjelöltje volt, s mindketten zalaiak: a nagykanizsai Aquaprofit bajnokcsapatának főszponzora, Nádasi Tamás, és klub szakmai vezetője,dr. Flumbort András.

- A választás után érthetően azonnal a szakmai kérdések kerültek előtérbe, annál is inkább, mert közeleg a világ legjobbjainak bajnoksága - mondta Horváth Tamás. - A megválasztott elnök első mondataiban a Kínában, július 16. és 26. között megrendezésre kerülő vb-re való felkészülést nevezte a legfontosabb feladatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!