Sport

2011.05.24. 06:07

Középdöntős magyarok a teke vb-n

Zajlanak a csoportmérkőzések Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban a teke csapatvilágbajnokságon. Női és a férfi válogatottunk is újabb találkozókon jutott túl.

Kerkai Attila

A pénteki nyitónapon női együttesünk Észtországot győzte le (7:1), majd következett számára Dánia és ezt az akadályt is sikerrel vette az Airizer Emesét, a ZTE-ZÁÉV TK is soraiban tudó magyar csapat. Válogatottunk a második körben 6:2-re verte (Airizer 580 fát ütött) Dániát, amivel biztosította középdöntős helyét, a kérdés már csak az, hogy csoportjából az első, vagy második helyen jut tovább. Az erről döntő magyar-osztrák csatát ma rendezik.

A férfiaknál a magyar csapat elsőként Lengyelországot verte 6:2-re, a ZTK-FMVas együtteséből a mérkőzést végig játszó Farkas Sándor 621 fát tett hozzá a sikerhez, Kiss Tamás kezdett, de amikor eldőlt a találkozó Nemes Attila állt be a helyére csereként, s ugyanígy 60 dobás jutott Boanta Claudiunak is. Együttesünk tegnap Szlovákiával mérkőzött meg és mind a négy ZTK-s játékos pályára lépett. Farkas 641, Boanta 612, Nemes 644, Kiss pedig 653 fát ütött és együttesünk 6:2-re győzött, amivel kivívta a középdöntőt. A csoportelsőségről a szerdai magyar-macedón találkozó dönt, de az biztató, hogy válogatottunk remek formában játszik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!