Sport

2011.03.31. 16:26

Májusban Zalában is Nagy Sportágválasztó

A 2007-ben Budapesten útjára indított Nagy Sportágválasztó az idén tovább bővül: a tavalyi 16 után már 20 vidéki városban is megrendezik az eseményt, mely Zalaegerszegen május 20-21- én vendégeskedik majd.

MTI

A program – mint Koós- Lukács Tímea főkoordinátor sajtótájékoztatón elmondta – nagyon komoly gondokkal küzdött, mert még a 2009-es és 2010-es pályázaton nyert pénzeket sem kapták meg. Ám a helyzet márciusban rendeződött. A cél továbbra is az, hogy egy helyszínen minél több sportággal ismertessék meg a gyerekeket és az érdeklődőket, akik így kiválaszthatják a tehetségüknek megfelelő mozgásformát.


Remélik: idén is rekordokat dönt majd a Sportágválasztó, melynek eseményeit tavaly több mint 90 ezren látogatták meg. A szervezők elmondták: még mindig sok nehézséget okoz, hogy a szakszövetségekkel, helyi sportvezetőkkel megértessék, mire is jó a rendezvény. Ugyanakkor a kezdeményezés egyre népszerűbb: a helyszínen mindenki gyakorlati úton próbálja megszerettetni sportágát a fiatalokkal, a gyerekek pedig élvezik a lehetőséget.

A rendezvény honlapja szerint a zalaegerszegi programot május 20-21-én rendezik meg, s a vendégek közt a rédicsi gördeszkás pap, Lendvai Zoltán atya is ott lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!