Sport

2010.12.27. 18:22

Ismét élvonalbeli női teniszcsapata lehet Zalaegerszegnek

Újra van rá remény, hogy élvonalbeli női teniszcsapata legyen Zalaegerszegnek. Ehhez „csupán” türelemre és persze kitartásra lesz szükség, hiszen az OB I-be feljutott ZTE-Medical együttese jórészt nagyon fiatal játékosokból áll.

Kerkai Attila

Több tehetséges teniszező bontogatja szárnyait a ZTE TK kötelékén belül, éppen ezért szinte törvényszerű volt, hogy a megyeszékhelyi klub vezetői újra csapatot nevezzenek az OB-s küzdelmekbe. Tavasszal tehát már a ZTE-Medical névre keresztelt női gárda kezdte meg szereplését az OB II-es küzdelmekben, ahol aztán a felső ági rájátszásba jutott az együttes, melyet megnyerve az OB I-be jutott.

S élnek-e a lehetőséggel? Mindez nem lehet kérdés. Már csak annak okán sem, mert épppen ezt akarták, amit Bakos György edző is megerősített.

– Nagyon fiatal együttesünk van, s három év múlva ugyanők akár a Szuper Ligába is feljuthatnak – állapította meg az edző. – Gyakorlatilag veretlenül végeztünk az élen, s két legyet ütöttünk egy csapásra. A csapatbajnoki küzdelmek ugyanis rendkívül jól jöttek a lányoknak az egyéni viadalokra történő felkészülésben, ráadásul fiatalokról van szó, akik náluk jóval tapasztaltabb, rutinos teniszezőkkel találkozhattak, s ez lányaink hasznára vált.


Bakos György azt is megemlítette: nagyon erős kohézió mutatkozott csapaton belül, hiszen illik megjegyezni: a fiatalok mellett két idősebb, úgymond rutinos versenyző is segített a sikeres szereplésben.

– Edzéseken is megmutatkozott ez az egybetartozás, és az önbizalom terén is hasznát vettük a csapatbajnoki küzdelmeknek – folytatta Bakos György. – Azt gondolom, hogy ennek is betudható: a 14 évesekből álló leány csapatunk a korosztályos bajnokságban ezüstérmet szerzett. Sokat játszottak a lányok úgymond poénra a csapatbajnokságban, amit egyénileg nehezen lehetett volna, illetve csak rengeteg plusz utazással, biztosítani.

A csapatbajnoki küzdelmekben döntő részt Bárdos Zsófia, Bárdos Borbála, Boronyák Bettina, Harangozó Helga, dr. Ivánné dr. Veszelovszky Rita és Molnár Henrietta szerepelt, de szóhoz jutott az év során még Csalló Andrea, Kovács Annamária, Bodrogi Boglárka valamint Fábián Ágnes is.

S ha már szóba jött a jövő, arra is kíváncsiak voltunk: sikerül- e együtt tartani a kis csapatot, hogy még előbbre lépjen.

– Ez a célunk, s együtt is marad a társaság, de egy vagy két rutinosabb teniszezővel szeretnénk megerősíteni az együttest – szólt távlati céljaikról az edző. – Az OB I-ben indulunk, s innen már csak egy lépés a Szuper Liga, vagyis a legmagasabb osztály. Az első évben azt szeretnénk, ha stabil középcsapattá erősödnénk, majd később közelítenénk az élbolyhoz, így a feljutáshoz. Három év múlva talán sikerülhet, a lányok lelkesek, plusz a most 11-12 éves tehetségeink közül is szeretnénk idővel beépíteni a csapatba valakit. Névadó szponzorunk sokat segített az év során, s bízhatunk benne a jövőben is, ami manapság nagy szó.


A LEGJOBBAK ELLEN IS JÁTSZOTTAK
Éveken át volt a tagja a honi Szuper Ligának az akkor Forest-ZTE TK néven futó női csapat, amely igazi kuriózumnak számított idehaza: egyedüli vidéki csapatként volt tagja a felső ági küzdelmeknek a nagy hagyományokkal rendelkező fővárosi csapatok társaságában. 2007-ben már nem neveztek az élvonalbeli küzdelmekre a zalaiak, hiszen anyagi lehetőségeik ezt már nem engedték meg, viszont valóban üde színfoltja volt a zalai sportéletnek a csapatbajnokság. Az évek során ugyanis a hazai ászok szinte mindegyike (Mandula Petra, Földényi Annamária, Kuti Kis Rita, Czink Melinda) tiszteletét tette Zalaegerszegen, sőt, emlékszünk egy akkoriban szárnyait bontogató ifjú tehetségre is, akit úgy hívnak, Szávay Ágnes...  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!