Sport

2010.11.16. 17:45

Simon dobogós helyezése

Több mint kétszáz ifjú tőröző lépett pástra a közelmúltban az egerszegi sportcsarnokban, ahol országos gyermek és bambi tőr ranglistaversenyt rendeztek.

Kerkai Attila

A Zalaegerszegi Vívó Egylet idei legtöbb indulót vonzó eseményét rendezte, amely a Fülöp Mihály Magyar Kupa országos tőr ranglistaverseny egyik állomását is jelentette. A ZVE viadalán a magyarok mellett további négy ország képviseltette magát a megyeszékhelyi viadalon és a 200 feletti indulói szám megfelelt a várakozásoknak.


A gyermek korosztályban, a fiúknál született meg a legjobb zalai eredmény, hiszen Simon Kristóf a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ugyanitt a szintén a ZVE-ben vívó Wolf Ádám az 5., míg Kalamár Adrián a 19. helyen végzett. A lányok küzdelmeiben Arnhoffer Zsófia jutott az egerszegiek közül a legtovább, ő 18. lett. A bambi korosztályban a fiúknál Wolf Ádám jó vívással az 5. helyezésig jutott, míg Németh Zalán a 13. helyen zárt. A leányoknál Varga Virág a 17. lett.

Az összesített ranglistán jelenleg a ZVE vívói közül a bambi korosztályban Wolf Ádám a második, míg Németh Zalán a nyolcadik pozíciót foglalja el. A Fülöp Mihály Magyar Kupában Simon Kristóf jelenleg harmadik, Wolf Ádám az ötödik. A sorozat végén, a fegyvernemenkénti ranglista első nyolc helyezettje méri össze erejét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!