Sport

2010.11.21. 18:15

Jég van, s remélik, sokáig így lesz! Újranyitott a csarnok

Gyerekek a jégen, szülők és érdeklődők a lelátón, mondhatni idilli kép az egerszegi Jégcsarnokban. Mindezt ekként is értékelték az ünnepi program szervezői a csarnok újranyitása alkalmából rendezett eseményen.

Kerkai Attila

Merthogy szombaton  ünnepelni akartak az egerszegi jeges sportok képviselői, ugyanis a Jégcsarnokot most nem fenyegeti a bezárás réme. Sőt, a  tulajdonjogot is szerzett Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány vezetői hiszik, hogy végre minden nyugvópontra került a létesítmény körül.

 - A hitelező MKB Bankhoz eredendően egy kedvező bérleti szerződés reményében mentünk tárgyalni, ám miután láttuk, hogy csak az eladás jöhet szóba,  felléptünk vevőként  - említette Molnár Ernő, az alapítvány kuratóriumának elnöke.  - A hosszú távú, tizenöt esztendős finanszírozás hátterét persze  az önkormányzat által vett jégidő adja és igyekszünk majd a közönségkorcsolyázásból és rendezvények szervezéséből is biztosítani a működés feltételeit. 

Valóban ünnepi hangulatot teremtettek a szervezők, láthattunk szinkronkorcsolya-bemutatót, majd a McDonald's Gyermek Jégkorong-torna egerszegi eseményére érkezett legifjabb jégkorongozók csatái adták a megfelelő hátteret.

A megnyitó ünnepségen Molnár Ernő kiemelte: havonta 1500 óvodás és iskolás számára nyílik lehetőség a jégsportok tanórán belüli elsajátítására. A  szombati rendezvény fővédnöki tisztét elvállaló dr. Tóth László, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára azt emelte ki: az elmúlt egy esztendő is bizonyítja, hogy az alapítvány képes megteremteni a feltételeket  ahhoz, hogy a Jégcsarnok rendeltetésének megfelelően működjön a jövőben. Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere azt emelte ki: a város segítségével olyan konstrukció született, amely életképes lehet. Hozzátette viszont, hogy ehhez sok támogató  is kell még  és rengeteg munka.

A  Magyar Jégkorong Szövetség részéről Kovács Csaba szakmai alelnökkel is szót váltottunk, aki elmondta: a szövetség főleg felszereléssel tudja támogatni az itteni csapatokat,  de persze lehetőségei szerint mással is.
- Amennyiben a város  nyitott lesz rá, főleg korosztályos válogatott viadalokat hozhatunk a létesítménybe, de a legfontosabb, hogy mosolygós gyerekeket látok magam körül - mondta. - A sportágat az népszerűsíti legjobban, hogy jól érzik magukat, akik itt sportolnak. 

A jó hangulatról az esemény szervezői is gondoskodtak, hiszen a napot jégdiszkó zárta.


A zalaegerszegi jégcsarnok krónikája: a cikkeket megtalálja a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!