Sport

2010.11.05. 03:29

Ismét jól emeltek

A korábbi évek hagyományait követve, a ZTE Súlyemelő Klub utánpótláskorú versenyzői a most lezajlott országos bajnokságról is szép számban hoztak haza érmeket, köztük két aranyat.

Kerkai Attila

 

A serdülők mezőnyében a fiúk 50 kg-os súlycsoportjában Bognár Kristóf 97 kg-ot teljesített (szakítás: 44 kg, lökés: 55 kg), s ezzel a negyedik helyen zárt. Az 56 kg-ban Takács Tamás vitézkedett, hiszen 137 kg-ot ért el (62-75), amivel a dobogó második fokára állhatott. A 77 kg-ban Kiss Máté 155 kg-ot teljesített (70-85), az ő nyakába egy bronzérem került. A leányok küzdelmében, a 63 kg-osok között viszont Molnár Martinát nem lehetett legyőzni. Ahogy egész esztendőben sem, hiszen az egerszegiek reménysége az idén sorra döntötte a rekordokat és a mostani ob-n is így tett. Az öszetettben elért 157 kg-os eredménye (73-84) természetesen új serdülő csúcs, Molnár Martina pedig aranyérmet szerzett ezzel.

 

Az ifjúsági korosztályban, a 69 kg-osok mezőnyében Bedő Dániel alig maradt le a dobogóról: 170 kg-mal (75-95) a negyedik helyen végzett.

A juniorok között született meg a ZTE SK második aranyérme. A 85 kg-osok mezőnyében Bognár István esélyeshez méltón 255 kg-os eredménnyel (105-150) utasította maga mögé vetélytársait.

A kiváló szereplésben döntő volt a fiatalok remek felkészítése, így idősb és ifjabb Tancsics László edzők munkáját is dicsérik ezek az eredmények.

 

- Hat indulónkból négy érmes helyezéssel térhetett haza, ez nagyon jó szereplést takar - értékelt id. Tancsics László. - A srácok mindvégig keményen és jól dolgoztak, hiszen az országos bajnokság volt az év legfontosabb eseménye számukra, melyen remekül helytálltak.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik