Sport

2010.10.21. 02:29

A remek hajrá is kevés volt az N. Izzó SE csapatánál

Az N. Izzó SE csapata fásultan játszott hazai pályán az NB I B-s női kézilabda-bajnokság 5. fordulójában, így ezúttal a lendületesen küzdő Kispesttől szenvedett vereséget.

Benedek Bálint

 

 

 

Izzó: Gyurákovics - Csaba E. 1, Bouti 1, László R. 4/1, Mátyás 9, Ruppert 3, Gyánó 2. Csere: Pintér 1, Gácser 7/2, Takács. Edző: Katona Sándor.

Az izzós hölgyek némiképp meggyengültek, ugyanis Matetits Gabriella időközben az NB II-es Mosonszolnok gárdájához igazolt. A kanizsaiak, Mátyás vezérletével hatalmas iramban kezdték a találkozót, s ekkor még úgy tűnt kiegyenlített mérkőzést láthat a közönség. Nem így lett. A dél-zalaiaknál láthatóan erősebb és magasabb vendégek szervezettebb játékkal hamar állva hagyták a hazaiakat (13. p.: 6-9). Az idegesen játszó Lászlóék a folytatásban is a kelleténél többet hibáztak, így szem elől vesztették a lelkes kispestieket (23. p.: 10-16). Sőt a kapus, Gyurákovics sem volt épp a helyzet magaslatán, hisz a vendégek lövései gond nélkül csapódtak a hálóba.

 

 

A fordulást követően kanizsai részről továbbra is csak Mátyás tüzelt , eközben a csapattársai már a védekezésről is lemondtak (49. p.: 20-30). Aztán a csereként érkező, Gácser felrázta a kanizsai csapatot és a gyors támadásainak köszönhetően megkezdték a felzárkózást. A végén a vendégek is többet hibáztak, ám ettől függetlenül magabiztos játékkal győzték le a szenvedő dél-zalaiakat. Az azonban bebizonyosodott, hogy a jobb játékerőt képviselő piros-feketéket is hibára, hibákra lehet kényszeríteni. Ehhez azonban sokkal bátrabban és lendületesebben kell játszani, mint ahogy azt a tálálkozó első részében a kanizsaiak tették.

 

 

A találkozó összképe alapján megérdemelt a vendégek sikere, de le kell vonni a tanulságokat. A mérkőzés hajrájában a zalaiak bizonyították, többre is képesek. A tapasztalt Mátyás Auguszta minden találkozón fokozott figyelmet kap az ellenlábasoktól. Ezáltal a védekezésük egy kicsit szellősebb lesz, s ha ezt jól használják ki a csapattársak, profitálhat belőle a csapat.

Jók: Mátyás, Gácser.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!