Sport

2010.01.06. 07:22

A női tekézőknél az egyéni sikerek jó alapot adnak a csapatnak is

Annak ellenére, hogy jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, még az aranyálmokat sem szabad feladnia a ZTE-ZÁÉV TK női tekecsapatának. A Szuper Ligában évek óta dobogós egerszegi együttes edzője, Nagy László azt persze hozzátette: még több munkára lenne szükség, hogy a csapat egyszer a dobogó tetejére érjen.

zaol.hu

 

- Két játékosunk, Kovács Dóra és Horváth Katalin szeptembertől Győrben, illetve Budapesten tanul, s olykor érződik az edzéshiány - hozta fel az egyik körülményt az edző. - Persze tudtuk, hogy nem lesz könnyebb a dolgunk, azonban egy-egy bravúrral még előrébb állhatnánk a tabellán. Mindössze egy pont a hátrányunk az éllovas BKV-val és a második FTC-vel szemben, azaz semmi sem dőlt még el. Sőt, miután a bajnokság végén rájátszásban dől el az érmek sorsa, idézőjelben csak arra kell figyelnünk, hogy az apaszakasz végén az első négyben végezzünk. Ott pedig már bármi előfordulhat és a mi csapatunkra is érvényes: a bravúr lehetősége benne van...

A csapatbajnokság mellett azért érdemes felidézni, hogy az egyéni versenyeken is jól szerepeltek a ZTE-ZÁÉV TK versenyzői. Mi több, Nemes Irén az egyéni összetett elsőséget is megszerezte az ob-n, Horváth Katalinnal pedig a párosok versenyében állhattak fel a dobogó legfelső fokára. S hogy mennyit profitálhatnak ebből a csapatversenyek során?

- Nagyon fontosak, így nekem, mint edzőnek is komoly visszajelzést adnak az egyéni sikerek - mondta Nagy László. - A csapatnak ezek is biztosabb hátteret adnak. Sajnos az őszi Európa Kupa-szereplés nagyon hiányzott, egyrészt a motiváció miatt, másrészt lehet, hogy most mi is a Bajnokok Ligája négyes döntőjéért harcolhatnánk. A szűkös anyagiak ellenben közbeszóltak...

A bajnokság félidejénél persze illik szót ejteni a folytatásról is. Ahogy Nagy László említette: még bármi előfordulhat, ráadásul a rájátszás intézménye a sportágban abszolút újításnak tekinthető, vagyis tapasztalata erről egyik gárdának sincs még.

- Fiatal csapatról van szó esetünkben, azonban így is az erőnlét terén kellene előrébb lépnünk - mondta az edző. - E tekintetben akadnak lemaradások, de ebben az edzéshiány is sokszor közrejátszik. Két rutinos játékosunk, Airizer Emese és Csurgai Anita szerepe nagyon fontos, hiszen nekik kell úgymond összefogni az együttest. Készülünk a folytatásra és reméljük, a sérülések továbbra is elkerülik a csapatot, hogy a rájátrszáshoz érve tényleg a legjobb formában lehessünk.

HÁRMAN AZ ELSŐ HATBAN
Az idegenbeli átlagokat tekintve a ZTE-ZÁÉV TK játékosai jól állnak a ranglistán. Airizer Emese a harmadik 579 fával, Csurgai Anita pedig a negyedik 575-tel a teljes mezőnyt tekintve, de ugyanígy Nemes Irén hatodik helyezése (570) is megsüvegelendő. A legújabb válogatott keretbe a ZTE-ből egyedül Airizer Emese tartozik, az pedig igencsak érdekes, hogy a legutóbbi felnőtt vb-n járt és a jelenlegi összetett magyar bajnok Nemes Irén most csak az ifjúsági keretben kapott helyet...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!