Sport

2009.07.31. 02:28

ZÚK: több pontszerző helyezés

Zalaegerszeg (ka) - Az úszóknál a béka-delfin korosztályában is sorra került az idei országos bajnokság. A találkozónak Hódmezővásárhely adott otthont, ahol ismét több száz versenyző állt rajthoz a két legfiatalabb korosztályban.

Kerkai Attila

Az EuropTec-Zalavíz Zalaegerszegi Úszó Klub utánpótlás 9 versenyzője is kitett magáért, s többen is a nyolc legjobb között végeztek, ami úszó sportágban országos szinten kiváló eredmény. Különösen akkor, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a versenyszámok túlnyomó többségében 100 fő feletti induló állt rajthoz.

A legsikeresebben Matyasovszky Dalma (1999) versenyzett, aki három versenyszámban is döntős helyezést ért el. 100 m gyorson alig egy szempillantásnyival maradt le a dobogóról, 1:11,2-es időeredménye a 4. helyre volt elegendő. 100 m háton is legjobbját úszta, ami ezúttal ahhoz volt elég, hogy a 7. helyen csapjon célba, míg 400 m gyorson a 8. helyre érkezett be. Szintén a delfin korosztályban kiválóan versenyzett még Büky-Erdős Norbert (2000), akinek 100 m háton sikerült a legjobb nyolc között, a 6. helyet megszereznie. Dóczi Bálint (2000) pedig mellúszásban remekelt, a 8. helyen csapva célba.

A korosztályt rajtuk kívül még Szabó Rajmund (1999), Polgár Attila (1999) és Takács Bálint (1999) képviselte a fiúk mezőnyében, akik Büky-Erdős Norberttel együtt a 4x50 méteres gyors, illetve vegyesváltókban is hasznos tagoknak bizonyultak. Itt kell megemlíteni, hogy a gyorsváltó is csak kevesebb mint fél másodperccel maradt le a pontszerző 8. helyről.

Horváth Tamás, a ZÚK vezetőedzője értékelésében elmondta: eredményes évet zártak a legfiatalabbak, hiszen csapatuk az utóbbi évek legeredményesebb, legtöbb pontot szerző ob-ját teljesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!