Sport

2009.07.03. 06:20

Hét nemzet, 104 ló, 53 lovas (képgalériával)

Nagykanizsa - Csütörtökön még száraz időben a csapatok díjlovaglásával rajtolt el a Csónakázó-tó partján a 31. Landliche Amatőr Lovasok Military Európa-bajnoksága.

Benedek Bálint

A kanizsai kontinensviadalra osztrák, svájci, angol, német, holland, belga és magyar gárdák 53 lovasa, 104 lóval nevezett. A szervező, Kanizsa Lovas Klub elnöke, Végh Csaba már látja a fényt az alagút végén, hisz a nemzetközi testület a versenyt megelőző értékelésen kiváló, európai színvonalúnak minősítette a Csónakázó-tó mellett elterülő pályát.

A hét nemzet versenyzőit külön szurkolótáborok kísérték el, akik a tó körül még tábort is vertek, így már csütörtök a csapatok díjlovaglását is nagy érdeklődés övezte.


A nagy figyelmet igénylő díjlovaglással kezdetét vette a Csónakázó-tó mellett a kontinens legjobb amatőr lovasainak vetélkedése
Fotó: Szakony Attila
A fotóra kattintva tekintse meg képgalériánkat!

- A díjlovaglás mindig nagy koncentrációt igényel lótól és lovasától egyaránt, ám ebben az esetben ez meghatszorozódott - fogalmazott Végh Csaba elnök. - Viszont ilyenkor is egyetlen cél lebeghet az egységek szeme előtt, hogy a legfegyelmezettebben teljesítsék a pályát.

A közönség legnagyobb örömére a Schaller Gábor szövetségi kapitány vezette magyar válogatott alakulata nyitotta a sort, akik néhány kisebb hibával fejezték be a versenyszámot. Az angolok semmit nem bíztak a véletlenre, pontos, és szépen kivitelezett mozgással hatalmas tapsot kaptak.

- A Lndliche Európa-bajnokság keretében utoljára, 16 évvel ezelőtt szerepelt jól magyar egység - jelentette ki Schaller Gábor szövetségi kapitány. - Ebben az esztendőben talán ismét visszatérhetünk az élmezőnybe, hiszen nagyrészt a lovastusában rutinos lovasokból álló együttest állítottunk össze.Tegnap délután aztán az eső is eleredt, ám a ma 8.30-kor kezdődő egyéni díjlovaglást a csapadék sem befolyásolta, sőt még segített is a szervezőknek az öntözésben.

LÁTVÁNYOS TEREPVERSENY
A mai díjlovaglás után szombaton a nemzetközi mezőnyre újabb nagy feladatok várnak. Többek közt 14 órától a számos akadállyal tűzdelt terepversenynek. A hét nemzet lovasainak 3080 méter hosszú pályán, 5 perc 36 másodperc alapidőn belül kell teljesítenie a 21 különféle nehézségű feladatot. A szakemberek ügyeltek arra, hogy minél változatosabban legyen a területet. Az erdős szakaszon kívül a tó mellett kettős vizesárok, sövénykerítés, téglafal, valamint farakások garmadája várja a versenyzőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!