Sport

2009.07.01. 02:27

Fiatalok versenye

Nagykanizsa (bb) - A californiai CYC Concord utánpótlás birkózócsapatával szabad- és kötöttfogásban küzd meg pénteken 15.30- tól a Zsigmondy-csarnokban a dunántúli egyesületek válogatottja.

Benedek Bálint

A viadal részleteiről tegnap Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó Egyesület edzője sajtótájékoztatón beszélt. Mint elmondta: a 15-17 éves fiatalok Amerikában egy, főleg az ifjúsági birkózók fejlődését szolgáló programban szerepelnek, mely egyben európai versenyzési lehetőséget is kínál.

- Magyarországon minket és a szomszédvár zalaegerszegi együttest találták meg - fogalmazott Szatmári Zsolt tréner. - Épp ezért a csapatunkat úgy állítottuk össze, hogy a zalaiakon kívül kaposvári és szigetvári versenyzők is szőnyegre állhatnak.

Zalai részről a szabadfogásban a kanizsaiak részéről a 49 kg-os Steinhardt Márk, az 55 kg-os Ceglédi Zsolt, a 65 kg-os Tern Krisztián, míg nehézsúlyban Tóth Árpád is indul. Kötöttfogásban pedig a zalaegerszegi klub színeiben 46 kg-ban Tompa Miklós, 60 kg-ban Tompa Márk, 69 kg-ban Puskás Alex, 100 kg-ban Kőrösi Gergő szerepel.

A szakmai stábot is kijelölték. A szabadfogásúak munkáját, versenyeztetését Szatmári Zsolt, a kötöttfogásúakét pedig Gerencsér Zoltán irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!