Sport

2009.07.06. 02:27

Befejeződött az Eb

Nagykanizsa - A Csónakázó-tó partján megrendezett 31. Landliche Amatőr Lovasok Military Európa-bajnoksága minden bizonnyal nézőcsúcsot döntött, hisz a verseny négy napja alatt több ezren nézték meg a lovasok csatáját.

Benedek Bálint

A holland, Lndliche Szövetség állandó ellenőrzése mellett felépült pályán a nézők számára a legszembetűnőbb változásokat a tereplovagló akadályoknál lehetett felfedezni. Az új elemként bekerült dupla vizesárkokért, valamint a kombinált akadályokért nem kellett sokat gyalogolni, így mindenki szinte testközelből láthatta a ló és a lovasa közötti kapcsolatot.

A szervezők eközben az időjárás előrejelzésket bújták, mindhiába, hisz szinte mindennap jutott a kelletlen esőből a pályára, csúszóssá téve azt. A programot csütörtökön a kuriózumnak számító csapat díjlovaglás nyitotta, melyben csak a kontinensviadalra érkezett hét nemzet gárdái csaptak össze. A népes közönség előtt a svájciak nyertek, míg a magyar együttes pechjére utolsó lett. Az egyéni díjlovagláshoz már csatlakoztak a nemzetközi mezőny tagjai is, tehát először indult Tamás Bianka, aki végül a hetedik helyen zárt. A tereplovaglás izgalmait követően tegnap ismét szép számú közönség előtt a rendkívül látványos díjugratással zárult a négy napos lovastusa.

- Nyugodtak lehetünk, hiszen a lndliche sorozathoz méltó módon bonyolítottuk le a viadalt - értékelt Végh Csaba a Kanizsa LK elnöke. - A versenyzők és a szakvezetők elismerése mindennél többet ért, s a látogatottságból úgy tűnik a nézőnek is nagyon tetszett az amatőr Európa-bajnokság.

Végeredmény. Nemzetközi CIC: 1. Van Winkel Steve (Belgium) Hugoke nevű lova, 2. Maivald Martin (Csehország) Ilja nl., 3. Tamás Bianka (Kanizsa LK) Hárlem nl. CIC: 1. Riedl Harald (Ausztria) Happy go Lucky nl., 2. Van Beek Jan (Hollandia) Gidran Ima nl., 3. Erbekova Sabina (Csehország) Johanka nl. Európa-bajnokság. Csapat: 1. Németország, 2. Belgium, 3. Anglia, ... 6. Magyarország. Egyéni: 1. Tapken Ina London-Return nl., 2. Deparande Antje (mindketten Németország) Komtess nl., 3. Mace Hannah (Anglia) Toy Boy III. nl., ...16. Sárközi Csaba (Magyarország) Charly Brown 219 nl.

a szervezéssel Az Eb-re angol, osztrák, holland, német, svájci, belga és magyar csapatok 53 lovasa, 104 lóval nevezett. Rajtuk kívül a Kanizsa LK ismét megrendezte a 13. nemzetközi military viadalt is, ahol bolgár, cseh és magyar dulók mérték össze tudásukat. Köztük volt a zalaiak egyetlen lovasa, Tamás Bianka is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!