Sport

2009.06.30. 02:29

Mindenki elégedett volt

Keszthely, Gyenesdiás - Az elmúlt héten megyénkben rendezték a futócéllövők országos bajnokságát. A magyar szövetség örömmel vette, hogy Keczeli Zoltán szervezésében a keszthelyiek rendezik az ob-t.

Bóbics László

Ez a lényege az elmúlt heti, szakmai berkekben is nagy sikert aratott futócéllövő ob-nek. A dolog persze ennél sokkal összetettebb, hiszen nagyon sokat kell edzeni ahhoz, hogy valaki ezt a sportágat a honi, illet a nemzetközi versenyeken is jó űzze.

Erre pedig van példa Keszthelyen. A jelenlegi vezetőedző, Keczeli Zoltán Európa- bajnok volt, de tanítványai közül többen jeleskedtek már a világ nagy versenyein.

Most a honi legjobb címért küzdöttek. Már a versenyt megelőző hetekben a keszthelyi lövészek bejelentették, új országoscsúcs-kísérletet tesznek a 30 lassú lövéses számban. Sikerrel jártak Keczeli Zoltán tanítványai.

A régi rekordot is a Balaton-partiak nevéhez fűződik, a Szabó Ottó, Szabó Lóránt Péter, Nagy János trió 2003-ban 804 kört lőtt. Szombaton a Farkas Ferenc, Szadai László és Szabó Ottó alkotta csapat bravúros teljesítménnyel, 19 körrel megjavítva az előzőt, 823 körrel új országos csúcsot állított fel!

A csúcstartók véleménye: Farkas Ferenc: Ennek a csapatnak én vagyok a legfiatalabb tagja. Első tapasztalataimat vadászatból szereztem. Szadai László csapattársam invitálására egy éve látogattam el először a lőtérre és úgy látszik, itt ragadtam. Jó a csapatszellem, kiváló gyakorlás a vadászathoz is. Örülök, hogy ilyen erős mezőnyben sikerült elérnem ezeket a csodálatos eredményeket.

Szadai László: Másfél éve kerestem fel először a gyenesdiási lőteret. Nagyon szeretem a vaddisznóvadászatokat és itt töményen tudok lövéseket leadni mozgó célra. Aztán rájöttem, hogy nagyon érdekes versenyezni is. Köszönetet szeretnék mondani a szervezőknek, hogy ilyen remekül és rutinosan megoldották ezt a nagy feladatot. Szeretnék továbbra is ilyen körülmények között készülni, mert az a célom, hogy elérjem a lehetséges legmagasabb köregységet, a 300 kört.

Szabó Ottó: Körülbelül 10 éve, hogy belekezdtem a futócéllövészetbe. Hétszer voltam magyar bajnok és egyszer lettem ezüstérmes. Örülök, hogy ilyen népszerű lett ez a versenyszám is. Remélem, hogy a következő évi ob-ra jobban fel tudok készülni, és talán egy újabb országos csúcsot sikerül majd lőnöm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!