Sport

2009.06.16. 02:29

Kikaptak a szezonzárón

Nagykanizsa - Az OB I B-s férfi vízilabda-bajnokság 1-8. helyért tartó rájátszásának utolsó hazai fordulójában a sereghajtó BWT Kanizsa a pontvadászat bajnokától a budapesti YBL-től kapott ki.

Benedek Bálint

BWT Kanizsa-YBL WSC10-20 (2-2, 4-3, 1-8, 3-7)Nagykanizsa. Jv.: Marnitz, Pagács. Férfi mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért.

BWT: Kiss Cs. - Persely 2, Virt, Karácsony, Kaszper 1, Ujházi 2, Cserdi. Csere: Laky, Kiss Á., Gulyás 1, Szabó, Wiesner Zs., Markó 4. Edző: Szabó Gábor.

A rájátszásban eddig nyeretlen kanizsaiak rögtön a mérkőzés elején emberhátrányba kerültek, ezt a budapestiek kihasználták. Aztán mire felocsúdott volna a hazai csapat, egy gyors akciógóllal már a vendégek vezettek (2. p.: 0-2). A dél-zalaiak válaszára sem kellett sokat várni, a csereként érkező Markó gyors egymásutánban lőtt találataival a negyed végére kiegyenlítettek. A második negyed eleje izgalmasan kezdődött, hisz előbb a fővárosiak, majd a hazaiak is betaláltak. Ezt követően mindkét oldalon felgyorsultak az események, a hazai csapat jól szervezett játékkal lőtte a gólokat, és ekkor úgy tűnt végre átléphetik saját árnyékukat. Nem így lett!

Fordulás után Karácsonyék hibáit kihasználva az ellenfél kíméletlenül lőtte a gólokat, melyre a hazai oldalról csak a lefújás előtt két másodperccel érkezett válasz. A zárónegyedben a dél-zalaiak a küzdöttek, de újabb hibákat miatt nem tovább nőt a különbség az OB I B bajnoka az YBL megérdemelten győzött.

Szabó Gábor: A bajnok ellen mindössze két negyedet bírtunk. Az egyéni hibák nem fértek bele a találkozóba. A jövőt illetően bőven lesz dolgunk, a csapatban ugyan számos remek vízilabdázó játszik, ám edzések nélkül ez egy fabadkát sem ér!A következő időszakban lesz dolga a szakmai vezetésnek, ennél erősebb a keret...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!