Sport

2009.06.27. 02:27

Elkezdték a modellezők

Nagykanizsa - Tegnap a vihar után az edzésekkel rajtolt el az FSR (robbanómotoros) modellhajók országos bajnoksága a Csónakázó-tavon, ahol két napon keresztül tíz kategóriában mérhetik össze tudásukat a versenyzők.

Benedek Bálint

A rendező, Canissa Modellező SE négyéves fennállása legnívósabb viadalára készül, hisz az ország számos klubjától 40 induló, 70 hajóját teszi vízre. Tíz éve nem volt modellhajó-verseny a Csónakázó-tó vizén, ezért a dél-zalaiak igyekeznek a legjobb feltételeket biztosítani. A télen teljesen felújították stégüket is, ám éles körülmények között most először vetik be.

Az FSR-O és FSR-H hajók versenye különlegesnek ígérkezik, hisz a motorerejüket tekintve a 3,5 kcm-től egészen 35 kcm-es modelleknek, 100 méter hosszú ovális alakú pályán 20 perc alatt kell a legtöbb hibátlan kört teljesíteniük. Egy futamban egyszerre 12 hajót eresztenek a vízre, így izgalmas versenyre lehet számítani. Egyedi versenyt ígér az FSR-V kategória, ahol M alakú pályát kell teljesítenie a 3,5 kcm-től 15 kcm-es gépeknek. Ebben a számban két zalai is indul: a Canissa MSE színeiben 7,5 kcm-es hajóval Boti Ferenc, és az egerszegi Tarr Tamás 3,5 és 7,5 kcm-es hajóját teszi vízre.

- Egyelőre a beállításokkal bíbelődöm, de minden bizonnyal a versenyre meglesz a kellő lendület - így Tarr Tamás. - Viharmentes, nyugodt időre készülök, s mindkét hajómmal szeretnék bekerülni a döntőbe. A jelenlegi formámmal egy biztos dobogós helyben bízom, mely kiváló felkészüléssel szolgál a orosházi világbajnokság előtt.

A kanizsai szervezők is folyamatosan kémlelik az eget, és remélik, hogy a viharos időjárás elkerüli a Csónakázó-tavat, mert az északi szél igen felkorbácsolhatja a hullámokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!