Sport

2009.03.26. 03:27

A kanizsaiak komoly elismerései

Nagykanizsa (bb) - A Magyar Ökölvívó Szövetség a legjobb utánpótlás versenyzőknek járó, legnívósabbnak tartott Papp László-díjjal jutalmazta Orsola Norbertet a Kanizsa Box Klub öklözőjét.

Benedek Bálint

Papp László születésének 83. évfordulóján, negyedik alkalommal adták át a legendás ökölvívóról elnevezett díjakat a legeredményesebb utánpótláskorú versenyzőknek. A tegnapi eseményen Orsola Norbert, a Kanizsa BK sportolója is az öt díjazott közt volt. Korábban Orsola a Heraklész-program legjobb utánpótlás versenyzője díjat is átvehette, edzője, Korpics Miklós pedig az ökölvívásban végzett munkája elismerésül kapott díszes serleget.

Sok más egyesület mellett az 1995 óta működő Kanizsa Box Klub életében a 2008-as év igazi áttörést hozott. A hatva kilogrammos Orsola Norbert előbb a junior magyar bajnokságon győzött, aztúán a menetelését a korosztályos Európa-bajnokságon folytatta, ahol a döntőbe jutott, s ezüstérmet szerzett.

- Szorgalmas ifjúként csöppent az edzésekbe Norbert, akinek a hozzáállása a többiek előtt is követendő példa lett - kezdte Korpics Miklós, a Kanizsa BK vezetőedzője. - A tavalyi teljesítménye nemzetközi hírűvé tette egyesületünket. Ha megmarad a kitartása, s az utóbbi néhány hónapban kissé megkopott szorgalmán is csiszolunk kicsit, fényes jövő állhat előtte.

Néhány edzést családi okok miatt valóban kihagyott Orsola Norbert, ám azt ígéri, ütőerejét ez a lazaság még nem befolyásolja.

- Kicsit összecsaptak a fejem felett a hullámok, de mden bizonnyal hamar visszarázódom a munkába - mondta a 17 éves Orsola Norbert. - A Papp László-díjnak óriási jelentősége van az életemben, ugyanis Kanizsán előttem még senki nem kapott ilyen komoly elismerést.

Az egyesület szakmai munkájáért felelős Korpics Miklóst a sportági elkötelezettségéért jutalmazta az országos szövetség. A kanizsai klub tagjai pedig válogatott bokszolóikkal - Nádori Tibor, Orsola Norbert, Korpics István - és edzőikkel együtt azon vannak, hogy minél több hazai és nemzetközi viadalokon bizonyítsák erejüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!