Sport

2008.05.31. 02:29

Medvegy győzött

Zalakaros - Tegnap befejeződött a fürdővárosban a 27. Zalakaros Kupa nemzetközi sakkverseny. Az A-csoportban a győzelmet a végig vezető Medvegy Zoltán szerezte meg, míg a B-csoport mezőnyében Németh Dénes lett a legjobb.

Bóbics László

Délelőtt az utolsó fordulóra került sor a helyi iskola tornacsarnokában. Az A-csoportban - itt az erősebb , magasabb Élő-pontszámmal rendelkező sakkozók játszottak - három kiemelkedő mérkőzés is volt. Óriási küzdelmet vívott Medvegy Zoltán és az egykori csutis, ma már Pakson játszó Grószpéter Attila. A parti döntetlenül végződött, s ugyanez lett az eredményea Horváth Péter-Horváth Ádám összecsapásnak is. A bolgár Chatalbashev közben legyőzte Czebét, s ez neki a harmadik helyet jelentette.

A B-csoportban (avagy az alsóházban ) az élen álló Németh Dénes remizett az egerszegiek tehetséges játékosával, Bali Eszterrel. A kanizsai Tungsram reményteljes fiatalja, Nyizsnyik Bence is döntetlent játszott, ő a csoport másik meghatározó emberével, Hagymási Jánossal.

Délután az ünnepélyes eredményhirdetésre került sor. Kiss Ambrus, a Z. Csuti Hydrocomp elnöke, a szervező klub első embere köszöntötte a résztvevőket.

Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere arról beszélt, hogy számukra nagy öröm tizennyolc nemzet több mint 150 sakkozóját fogadni ezekre a napokra. Köszönetét fejezte ki a szervezőknek, akik óriási munkát végeztek. Ahhoz, hogy zavartalanul bonyolódjon le az ország egyik legnépesebb és legrangosabb sakkeseménye, nagyon sokat kellett fáradozniuk. Végül azzal búcsúzott a mezőnytől, hogy ők már most, fejben elkezdenek készülődni a jövő évi, 28. Zalakaros Kupára. És persze reméli, hogy hasonlóan népes mezőny áll majd rajthoz a következő esztendőben is.

Végeredmény, A-csoport: 1. Medvegy Zoltán 7 pont, 2. Grószpéter Attila 7, 3. Boris Chatalbashev (bolgár) 6,5, 4. Konstantin Chernysov (orosz) 6,5, 5. Vinh Bui (vietnami) 6,5, 6. Mark Bluvshtein (kanadai) 6,5, 7. Bokros Albert 6,5, 8. Oleg Romanishin (orosz) 6,5. B-csoport: 1. Németh Dénes 8, 2. Hagymási János 7,5, 3. Bali Eszter 6,5, 4. Nyizsnyik Bence 6,5.

A hagyományokhoz híven csapatversenyt is rendeztek, melyen ezúttal elég foghíjas volt a mezőny. A győzelmet holtversenyben a Budapest Honvéd és az Aquaprofit Nagykanizsa Tungsram SK szerezte meg.

További eredmények itt.

Kattintson ide és nézze meg a versenyen készített fotókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!