Sport

2008.05.20. 02:28

Felejthetetlen élmény

Zalaegerszeg (bl) - Tegnap nagy élményben volt részük a megyeszékhelyi jégkorong szerelmeseinek: Szélig Viktor és a Vas-testvérek, János és Márton vendégeskedtek a városi jégcsarnokban.

Bóbics László

A csarnok előtt Kercsó Árpád mesteredző a legjobbak közé jutott magyar válogatott tagjainak nevelőedzője és a Z. Titánok játékosai Profusz Róbert elnökkel az élen fogadták az ismert hokisokat.

- Érthetően nagyon boldog vagyok a csapattársaimmal együtt, hogy a legjobbak közé jutottunk - mondta Szélig Viktor. - A hét végén ért véget az A-csoportos vb és bizony látva a meccseket össze kell kapni magunkat hogy helyt tudjunk állni köztük. Az első edzőnk, akinél a sportág alapjait tanultuk, a mester, Kercsó Árpád hívott bennünket és az első szóra igent mondtunk, hiszen mi és a magyar jégkorong sport is sokkal tartozik neki.

A mesteredző, Kercsó Árpád boldogan sorolta a világra szóló sikert elért magyar válogattból a neveket, akik tanítványai voltak: Hetényi Zoltán, Tokaji Viktor, Szélig Viktor, Vas János, Vas Márton, Horváth András, Ladányi Balázs, Peterdi Imre, Benk András, de dolgozott rövidebb ideig Palkovics Krisztiánnal és Ocskay Gáborral is.

A tegnapi találkozó ötlete Makovecz Tamástól, a Petőfi iskola igazgatójától származik, a mai fiataloknak felejthetetlen emlékű pár órát pedig Kercsó Árpád szervezte meg.

- Óriási élmény számunkra a találkozás és a közös játék - így Mazzag Dániel, a Z. Titánok egyik erőssége. - Büszkék vagyunk a válogatott tagjaira. A magyarok közül, Vas Jánosossal az élen többen is a példaképeim. Szeretnék majd egyszer és hasonló jó korongozó lenni mint ők!

Az ötletgazda Makovecz Tamás így fogalmazott:

- Együttmüködési szerződést kötöttünk az egerszegi hokisokkal, célunk a jégsport utánpótlásának képzése. Ez a találkozás fontos dolog, hiszen a mai magyar sztárokat összhoztuk a Titánok fiataljaival és a nagyszámú közönséggel, teltház fogadta a pályára lépő vegyes összeállítású csapatokat.

A búcsúzáskor az egyik neves vendég, Vas János ennyit mondott:

- Ilyen sok őszinte, nyílt tekintetű gyerekkel már régen találkoztam, úgy látom a mester Egerszegen is remek munkát végez. Még nagyon fiatalok a gyerekek, de néhány megoldásukkal már jelezték, jó játékosok lehetnek.

További képek itt!

Ezek is érdekelhetik