Sport

2007.02.17. 03:27

Holnaptól folytatják

Zalaegerszeg, Nagykanizsa (bl, bb) - A hét végén folytatódik a sakk NB I küzdelemsorozata. Az élen álló ötszörös bajnok Z. Csuti Hydrocomp vasárnap itthon, a szorosan mögöttük álló Aquapro- fit N. Tungsram pedig a fővárosba látogat.

Zalai Hírlap

A Z. Csuti Hydrocomp együttese az újonc Edelény csapatát látja vendégül vasárnap 10 órakor a megyeháza nagytermében. A találkozó iránt érthetően nagy az érdeklődés a sportág szerelmeseinek körében, hiszen a zalaiak remekül menetelnek és kíváncsiak hogy kezdik a tavaszi folytatást.

Horváth Tamás, a csapat szakmai vezetője a mérkőzéssel kapcsolatban annyit mondott, fontos találkozó, mint bármelyik. Nem szabad az újoncot lebecsülni, hiszen az első néhány táblán szereplő játékosaik kifejezetten jók és nem lehet egyáltalán fél vállról venni őket. A csapat célja az, hogy minimum 8,5 pontot gyűjtsön. Ezzel az eredménnyel már elégedett lenne a szakvezető.

Az Aquaprofit N. Tungsram együttese vasárnap a budapesti Tabáni Spartacus otthonába látogat.A bajnoki címre hajtó kanizsaiak rendkívül fontos találkozó előtt állnak, hisz a fővárosi ellenfél az utolsó helyen tanyázik. A tabellán jelenleg második helyezett dél-zalai sakkozók ha most belehúznak, akkor nagyon sokat hozhatnak az éllovas zalaegerszegi Csutin.- Nagyarányú győzelemben bízunk - jelentette ki Papp Nándor csapatvezető. - Szeretnénk megközelíteni a kétszámjegyű diadalt, tehát 2:10-el már nagyon boldogok lennénk. Persze ehhez az is kell, hogy a játékosaink kiváló formában üljenek asztalhoz. Ha ez sikerül akkor talán közelebb férkőzhetünk a Csutihoz. A kanizsaiak soraiban küzdő világklasszis, Polgár Judit ezúttal sem játszik, leghamarabb a megyeszékhelyiek, valamint a Paks elleni találkozón láthatja a közönség.

A sakksport friss hírei közé tartozik még, hogy az egerszegiek egyik reménysége, Mihók Olivér a közelmúltban két németországi versenyen is asztalhoz ült. Erfurtban egy olyan tornán, ahol számos nagymesterrel nézett farkasszemet, a harmadik helyen végzett. A két rangos rendezvényen 40 Élő-pontot gyűjtött, ez jó teljesítménynek mondható.

Ezek is érdekelhetik