Sport

2006.09.19. 02:29

Remeklő fiatal sakkozók

Nagykanizsa (bl) - A Brnóban megrendezett Mitropa Kupán remekelt a tehetséges fiatalokat felvonultató magyar válogatott. A reményteljes gárda óriási küzdelemben az első helyen végzett a felnőtt tornán, melyet Közép-európai Csapatbajnokságként tartanak számon a szakmában.

nincs nev

A versenyen végig nagy volt a küzdelem és a magyarok mellett a közel egy tucat nemzet sakkozói nagy elszántsággal küzdöttek. Számos tehetséges fiatal és már nemzetközileg is jegyzett sportoló küzdött a végső helyezésekért.

Az utolsó fordulóban, a rivális horvátok elleni 2-2-őt ért el válogatottunk a korábban megszerzett félpontos előnyt megtartva lett aranyérmes. A csapatban mindenki remekül teljesített. Az N. Tungsram gárdájából két fiatalember is kiválót nyújtott a rangos nemzetközi erőpróbán.

Csom István csapatkapitány értékelése alapján jól vizsgáztak a magyar utánpótláskorú sakkozók a felnőttek közt.

A győztes magyar csapat tagjai: Erdős Viktor (Makói Spartacus), Bérczes Dávid (Aquaprofit-Nagykanizsai Tungsram Sakk-Klub), Papp Gábor (ASE Paks), Bánusz Tamás (Aquaprofit-N. Tungsram Sakk-Klub). Csapatvezető: Csom István (ASE Paks), 2. Csehország I., 3. Horvátország, 4. Csehország II.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!