Sport

2006.09.06. 02:27

MOB: pénteki közgyűlés

Budapest (mti) - Gémesi György alelnök és Sinka László elnökségi tag szerint is határozatképes lesz a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki rendkívüli közgyűlése.

nincs nev

Annak kimenetelét illetően azonban, miszerint marad-e Schmitt Pál az elnök, nem bocsátkoztak jóslatokba. A közgyűlés összehívását a tagság egyharmada, azaz 55 tag a MOB hatékonyabb érdekképviseletének és érdekérvényesítési képességének helyreállítása, valamint biztosítása és mindezek érdekében a MOB elnökének visszahívása céljából kezdeményezte. Gémesi György alelnök szerint bármi lesz a szavazás eredménye, kiegyenlített, szoros csata várható, győztes nélkül.- A MOB-ban meg kell szüntetni a megosztottságot! Meg kell őrizni a magyar sport és azon belül a MOB tekintélyét, presztízsét - mondta.Sinka László elnökségi tag szerint az a kérdés, hogy akarja-e a tagság a megújulást, ami egybeesik Schmitt Pál elnök alapelképzelésével, s szerinte határozatképes lesz a közgyűlés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!