Sport

2006.09.28. 02:28

Fejlődő utánpótlás

Nagykanizsa (bb) - A XIX. Batthyány Tungsram Kanizsa Kupán a számos kategóriában asztalhoz ülő gyerekek bebizonyították, kiválóan bírják a terhelést a sakktáblák mellett.

nincs nev

A hagyományos kanizsai viadal évek óta annyira népszerű, hogy az ország minden nevelő egyesületétől a legjobb képességű sakkozók mérik össze tudásukat. Éppen ezért az idei viadalon sem kellett csodálkozni azon, hogy most sem maradtak otthon, akik már évek óta szereplői a nagykanizsai versenynek. Mi több, a Batthyány Kupa már túlnőtt a határokon is, hiszen horvátok és szlovénok is évről évre visszajárnak a dél-zalai megmérettetésre.- Az iskola falai különleges biztonságot nyújtanak a résztvevőknek - mondta Bagonyai Attila utánpótlásvezető, az erőpróba szervezője. - Egy percre sem lehet lazítani, magas fokú koncentrációt igényel a fordulók teljesítése, így a nyugalom mindennél fontosabb. A legtöbb, összesen 102 versenyző, ezúttal is a serdülők között indult, ugyanis ezeknél a gyerekeknél már kiderül, hogy valóban a sakkal akarnak-e a jövőben foglalkozni.A zalaiak szereplésére ezúttal sem lehetett panasz, s a már közölt részletes eredményeken túl voltak, akik kiemelkedtek a mezőnyből, illetve saját kategóriájukból. Korcsoportonként több kiváló helyezést értek el megyénk ifjú sakkozói, így az 1991-94-es születésűek között országos és megyei szinten a batthyányis Kobán Bálint fegyelmezett játékkal győzött. A leányok küzdelmeiben az 1986-90-es születésű Zala Volán-os Ruszin Anna tarolt. A Zala megyei serdülők mezőnyében a lenti Süket családból Márk és Máté a dobogó első, illetve második fokán végezett, míg Ferenc, a kölyköknél bronzérmet akaszt- hatott a nyakába. - Szerencsére a fiataljaink szívesen jönnek Zalába - vette át a szót Herpai József, a szegedi csapat vezetője. - A Batthyány Lajos Gimnáziumnak utolérhetetlen a légköre, ráadásul rendkívül erős mezőnyben sakkozhatnak. A klubunkban jelenleg közel 80 ifjú titán bűvöli a bábukat, ám Kanizsára mindig a legjobb tíz versenyzőnket hozzuk el. Ahhoz, hogy tovább fejlődhessenek, ismernünk kell a másik gárdákban játszó utánpótláskorú diákokat, ezért jövőre is biztosan itt leszünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!