Sport

2006.09.09. 02:28

Dupla fordulóval kezdenek

Nagykanizsa (bb) - Az Extra Ligában megújult néven induló, Bojtor Busz Kanizsa Sörgyár SE asztalitenisz-csapatára már a hét végi nyitányon nehéz meccsek várnak.

nincs nev

A legjobbak között szereplő sörgyári hölgyek az Extra Ligában először szombaton, a BSE otthonában mutatkoznak be, majd másnap 11 órától a Postás-Matáv SE gárdája érkezik a Péterfy-iskola tornatermébe. Mint arról már korábban beszámoltunk, az Extra Ligában három fős együttesek állnak asztalhoz, így a tavalyi felálláson változtatva, fiatal gárdával indulnak a dél-zalaiak. Mariana Stoian, Vass Tímea és Viski Tímea feladata nem lesz egyszerű, hiszen a sorsolás szerint az előző év élcsapatai ellen kell bizonyítaniuk az első néhány meccsen. - Nem ilyen idénykezdetről álmodoztunk - kesergett Jakabfi Imre, a Bojtor Busz Kanizsa Sörgyár csapatvezetője. - Ráadásul a harmadik fordulóban a budapesti Statisztikát kaptuk a nyakunkba, de a Szekszárd is komoly erősítéseken ment keresztül. Nekünk főleg a középmezőnybe tartozó alakulatok ellen kell majd bizonyítanunk, így a Kecskemét, Orosháza, Soltvadkert és a Budaörs, s talán még a Statisztika fiókcsapatának legyőzése jöhet szóba. Az Extra Liga szabályairól annyit, hogy egy páros és kilenc egyéni meccset játszanak az együttesek, s a hatodik győzelem után vége a mérkőzésnek. Az ifjú kanizsai triónak a városmajori BSE, a Postás és a Statisztika ellen egy mérkőzés megnyerése is óriási bravúr lenne.

Az asztaliteniszezőknél is együtt indul valamennyi bajnokság küzdelme. Az NB I-ben lesz a Király Ingatlanügynökség Kanizsa Sörgyár SE II. csapata. Az NB II-ben a Kanizsa Sörgyár III. hölgyei szerepelnek, a férfiaknál pedig a Hévíz érdekelt ebben az osztályban. Az NB III-ban megyénket férfi csapatok képviselik: Zalakomár, ÉVSE-Hidro Bt. Zalaegerszeg, Kanizsa Sörgyár SE, Zalakaros Gránit Gyógyfürdő SE, Vonyarcvashegy SE, Gyenesdiás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!