Sport

2006.09.14. 02:29

Az a néhány kiló most hiányzott...

Zalaegerszeg - Néhány év kihagyás után az idén újra delegált versenyzőt a korosztályos világversenyek egyikére a ZTE Súlyemelő Klub. Penczák Patrik a napokban érkezett haza a junior Európa-bajnokságról, ahol a 8. helyezést szerezte meg.

nincs nev

Kedden már idehaza beszélgettünk az ifjú titánnal, aki élete első világversenyén szerepelt, s beszámolójából kiderült, igencsak kalandos napokat töltött Olaszországban. Lehetne akár mellékes körülmény is, ez esetben viszont valóban nem az...

- Az egész úgy kezdődött, hogy útban Palermo felé a milánói átszálláskor mindenkinek elveszett a csomagja a reptéren - elevenítette fel kevésbé kellemes emlékeit Penczák Patrik. - A többiek poggyásza egy napra rá megérkezett, az enyém viszont nem, sőt, azóta is keresik és semmi hír nincs róla. Valamennyi ruhám, az edzőszerelésem odalett, s ott kellett vennünk néhány holmit arra az egy hétre. Az az igazság, megviselt ez a herce-hurca, s az idegeskedésnek tudom be, hogy a versenyig lefogytam, gyakorlatilag 83,5 kilogrammal mérlegeltem. Nem kellett fogyasztanom, pedig szerencsésebb lett volna, ha van rajtam még három kiló.

Közben arról is szó volt - tudtuk meg - hogy Penczákot esetleg a 94 kg-osok között indítják, hiszen a nevezések alapján akár még jobb eredményt is elérhetett volna. Végül maradt a 85 kg-ban, a legjobbjától elmaradt ugyan, de nyolcadikként zárni az első világversenyén nem rossz eredmény.

- A magasabb súlycsoportban ötödikként zártam volna, de úgy érzem, hogy az eredményem most nem lehetett jobb - folytatta a fiatal súlyemelő. - A kisebb testsúly inkább a lökésnél jelentkezett, mert ez erőgyakorlat, s itt számít még ez a három kiló is. Sajnálom, hogy mégsem indultam a 94 kg-ban, hiszen csak jobban hangzana az az ötödik helyezés...

A fejlődés lehetősége benne van Penczák Patrikban, s ezt klubedzője, Tancsics László is így véli (mellette Dejcsics Zoltán, és a válogatottban Juhász István készíttete fel a tehetséget).

- Az első sms-üzenetéből, amit küldött az jött ki, hogy Patrik elkeseredett, de én azt írtam vissza neki, hogy lesz ez még jobb is - mondta Tancsics László. - Ugyanis szorgalma, akarata és testi adottságai is meg vannak ahhoz, hogy szép jövő előtt álljon ebben a sportágban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!