Sport

2006.09.20. 02:28

Aranyeső az országos bajnokságon

Keszthely - Idén először, az országos bajnokságok nagy részét Budapesttől 40 km-re, Sarlóspusztán, egy nagy lövészfesztivál keretében rendezték meg. A szigorú kötött versenyprogramok közötti időben különböző szabadidős és kulturális programok szórakoztatták a nézőket. A zalaiak remekül szerepeltek.

nincs nev

Az első napon dr. Moór István központi gyújtású pisztollyal a 60 év felettiek korcsoportjában bronzéremmel kezdte a zalaiak éremgyűjtését.

A következő érmeket már a továbbra is remek formában lévő futócéllövők szállították, futószalagon.

A legfiatalabb sportolók, az ifjúságiak szépen bontogatták szárnyukat. Murmann Dániel bronzéremmel gazdagította az éremtáblázatunkat. Keczeli Bianka pedig továbbra is tartja jó formáját. Az általa felállított junior és női országos csúcsát, a 379 kört most további 5 egységgel toldotta meg. Ez csúcsformára utal.

Keczeli Bianka: Az a legnehezebb, amikor az embernek saját magát kell legyőznie. A sarlóspusztai ob-n elért eredményemmel a nyári zágrábi világbajnokságon a női mezőnyben is aranyérmet szerezhettem volna. Most már az egyetemre kell koncentrálni és majd meglátom, hogy a következő Európa-bajnokságra miként tudok felkészülni.

A junior fiúktól is szinte már elvárás, hogy a dobogó legfelső fokára álljanak. Belák András, Kocsis Norbert és Kocsis Roland összeállítású csapat hozta a papírformát, a 3030 versenyszámban és a 40 vegyes versenyszámban is.

Belák András: A világbajnokságon is így hárman alkottuk a csapatot. Sokat készültünk rá és sikerült a formánkat megőrizni. Most már könnyű dolgunk volt, tudtuk, hogy mikre kell figyelnünk és volt önbizalmunk. Örülök az egyéni aranyérmemnek, illetve a csapatbajnoki címünknek. Szép búcsúzás volt ez a junior korcsoporttól, mert jövőre ez a csapat már a felnőttek mezőnyében versenyez.

Kocsis Norbert véleménye: A 40 vegyest nekem sikerült megnyernem Belák Andris előtt. Persze köztünk nincs igazi versengés, hiszen elvünk, hogy a pillanatnyi jobbik nyerjen. Mindketten aranyérmekkel térhettünk haza. Testvérem eredménye is nagyban hozzájárult a csapataranyéremhez. Egyéniben csupán szétlövésben csúszott le a dobogóról.

A nemzeti versenyszámot lövő sportolók is hozták formájukat. Szabó Ottó bajnoki címet, Szabó Lóránt ezüstérmet, Magyar Gyula bronzérmet szerzett. Természetesen a csapatbajnoki címet is ők hárman vehették át, méghozzá új országos csúccsal.

Szabó Ottó: Éveken át készültünk csapattársaimmal erre a megmérettetésre. Már a verseny előtt mind a hárman éreztük, hogy jó formában vagyunk. Köszönhető ez annak is, hogy ideálisak az edzési körülmények és nagyon jó a hangulat. Örülök, hogy egyre többen neveznek erre a versenyszámra és komoly nézettsége is van.

A versenyzőket felkészítő Keczeli Zoltán, edző így értékelt:

- Ezen az ob-n 2 országos csúccsal, 10 aranyéremmel, 7 ezüstéremmel, 9 bronzéremmel zártunk. Hátravan még a Gyenesdiáson megrendezésre kerülő 50 méteres (tűzfegyveres) országos bajnokság, melyet október 1-jén fejezünk be.

Amennyiben a terveinket sikerül teljesítenünk, a keszthelyi lövészklub megismétli tavalyi nagy menetelését, ami akkor az ország legeredményesebb sportegyesülete címet jelentette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!