Sport

2006.09.07. 02:27

A lényeg, hogy nyerni kell

Belgrád (mti) - Szerdán szünnap volt a férfiak küzdelmében a vízilabda Európa-bajnokságon, a nőknél viszont játszottak. A magyarok ezen a napon nem szerepeltek a programban.

nincs nev

Jóllehet, még a szerda reggeli hivatalos programban is az olasz-román mérkőzés győztesét ígérte a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága a magyar férfiválogatott elődöntős ellenfelének, a délelőtt folyamán kiderült: hibásan tette ezt. Kemény Dénes csoportgyőztesként egyből a legjobb négy közé került legénységére ugyanis a spanyol-görög középdöntős csata nyertese vár a péntek esti elődöntőben - mondta az MTI-nek Szakadáti László, az Európai Úszó Szövetség (LEN) magyar igazgatója.

- Az történt, hogy a szerb szervezők rosszul vették át a LEN programját, a lebonyolítás rendszerét hibásan nyomtatták, s tették fel az internetes oldalukra is. Szólok is nekik, hogy javítsák a párosítást, mert valójában a spanyol, s nem az olasz ág továbbjutójával játszik a döntőbe jutásért a magyar csapat - mondta Szakadáti.Ami a lehetséges ellenfelet illeti, könnyebben verhető rivális lenne a csoportselejtezőkben egyszer már legyőzött olasz (13-6), vagy akár a másik hatosban harmadikként végzett román gárda is, ám a görögök legyűrése (10-8) sem jelentett különösebb gondot a csoportban a magyaroknak. Viszont a spanyolok feljövőben lévő gárdájára valóban nagyon oda kell figyelni, mint a most már legvalószínűbb elődöntős vetélytársra. A nők küzdelmeiben szerdán az elődöntőbe jutásért játszottak két mérkőzést. Az Oroszország-Hollandia mérkőzésen dőlt el, hogy mely válogatottal játszik ma a magyar csapat a döntőbe kerülésért. Végül az orosz válogatott 17-11-re nyert, így csütörtökön 16.30-tól magyar-orosz elődöntőre kerül sor a fináléba kerülésért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!