Sport

2006.09.22. 02:29

A kínaiak gyorsasága...

Nagykanizsa (bb) - A Kanizsa Sörgyár NB III-as férfi asztalitenisz-csapatából, Zborai Gyula ma Svájcba utazik, hogy a magyar mozgássérült válogatott tagjaként a világbajnokságon induljon.

nincs nev

A rendezők több mint egyhetes programról gondoskodtak, hiszen szeptember 22-től október másodikáig több helyszínen zajlanak majd az összecsapások.

A versenyzőket a világranglistán elfoglalt helyezésük alapján hívták meg, ebből a szempontból a legjobb magyarként Zborai Gyula a negyedik pozícióból utazhat a viadalra. Ez a vb-t nézve is biztató, de a sikeres sportoló még sem teljesen elégedett.

- Voltam már ennél jobb helyen is - kezdte a lábsérült Zborai Gyula. - A pontszerző világkupák nem sikerültek olyan jól, ezért két hellyel is visszacsúsztam. Sajnos megsérültem, s a nyaki porckorongsérvem hátráltatott, így először a szerbiai Novisadban lettem harmadik, Lengyelországban pedig nem bírtam értékelhető eredményt elérni, pedig mindent megpróbáltam, de a sérülés megakadályozott.

A dél-zalai paraolimpikon pingpongos ezúttal sem adta fel, s azért, hogy minél jobb formába lendüljön, elindult a budapesti, közel 60 résztvevős mozgássérült Országos Bajnokságon. A kategóriájában, egyéniben olyannyira jól küzdött, hogy szettvesztés nélkül nyert. A párosok erőpróbájában is izgalmas csatákat vívtak a nyíregyházi társával, Bereczki Dezsővel itt sem talált legyőzőre, így végül a dobogó legfelső fokára állhattak fel.

- Örülök az elért eredménynek - így Zborai Gyula. - Most már csak a világversenyre koncentrálok, naponta edzettem, s az NB III-as bajnokságban is állandóan a zöld asztal mellett álltam. Remélem ebből profitálhatok, s bízom a 32 éves tapasztalatomban. Szeretném beverekedni magam az élmezőnybe, nem lesz könnyű dolgom, hiszen a kilences kategóriában rendkívül jó képességű játékosok verődtek össze. Eléggé felkészültem ahhoz, hogy esetleg a dobogóra is odaérhetek, de ehhez még kitartóbban kell küzdenem. Három nyolcas csoportot állítottak össze, amiben horvátok, franciák, németek is képviseltetik magukat. Az igazán nagy feladat a kínaiak leküzdése lesz, hisz még a mozgássérültek is eszméletlenül gyorsan mozognak.

A világbajnoki nemzeti keretben még egy tolószékes versenyző mellett, kettő végtagsérült is szerepelni fog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!