Sport

2006.09.14. 02:27

A fekete övesek jövőre is jönnek

Zalaszentgrót (sj) - Alig fejeződött be a nemzetközi karatetábor, a szervezői máris a folytatáson gondolkodnak. Mondják, jövő nyáron ismét összejönnek az edzők a gyakorlásra.

nincs nev

A kisvárosban hagyományt teremtettek a küzdősporttáborral, idén már száznégy fekete öves mester sajátította el a legújabb technikákat, módszereket az amerikai, német és japán mesterektől. A főszervező sensei Sáfár László egyértelműen hasznosnak ítélte a munkát, hangsúlyozva: a szellem és a fizikum tekintetében is lényeges a rendszeres gyakorlás. Ugyanakkor fontos, hogy az instruktorok a legújabb technikákat elsajátítva tanítsák növendékeiket. A házigazda szervezők képviseletében Komáromy József elmondta:a gyakorlás mellett vizsgalehetőséget is biztosítottak, ennek során három zalai, Kovács Viktória, Marton Norbert és Zrínyi Márton kapta meg a fekete övet. A külföldiek között akadtak, akik danokat szereztek.

- Edzőként nap mint nap be kell mutatni a gyakorlatokat, ezért is fontos, hogy ismerjük a legújabb technikákat, s persze az ezekhez kapcsolódó modern bioló-giai és fizikai kutatások eredményeit - tette hozzá. - Rengeteg az ütés-rúgás kombináció, tehát jócskán voltmit gyakorolni a táborban. Mégpedig úgy, hogy a megszerzett tudást át is tudjuk adni.

A karatetábor résztvevői hasznosnak ítélték a tanultakat, s már most úgy nyilatkoztak: jönnek jövőre is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!