Zalaegerszegi Autósport Egyesület

2019.04.03. 19:05

Sikeres zalai ralikrossz nyitány

A Dunaszerdahely mellett található Slovakia Ringen kezdődött az idei évi ralikrossz évad, ahol a  Zalaegerszegi Autósport Egyesület öt versenyzővel is képviseltette magát.

Kerkai Attila

 

A szlovák helyszínen nemcsak magyar bajnoki viadalt rendeztek, de egyben Eb-zónafutamra is sor került, ám az értékelések külön történtek.

A ZASE új versenyzője, Korándi Balázs a roncsderbiről váltott az új szakágra. Sikeresen mutatkozott be egy Suzuki GTi-vel, hiszen első versenyén sikerült bekerülnie az elődöntőbe, s végül a negyedik helyezést szerezte meg. Vörös Vilmos sok technikai hibával küzdött, nem sikerült neki megszerezni az elődöntős pozíciót. Kovács László sok sikert elért öreg Golfját cserélte le egy Opel Corsára, amit nem is volt ideje tesztelni, hiszen csak a verseny előtt készült el az autó. Futamról futamra javult az ideje, végül a döntőben találta magát, ahol a negyedik helyezést szerezte meg.

Kenesei Gábor a tavalyi Suzuki GTi-t újította fel a szezonra, ez jól is sikerült, hiszen többször is az élen haladt a magasabb kategóriás autók ellen, s végül a kategóriáját fölényesen megnyerte. Siebel Balázs továbbra is a Toyota Corollájával indult, amit úgy sikerült felkészíteni a tél folyamán, hogy a két napon rendezett összes futamot meg tudta nyerni, s természetesen a dobogó legfelső fokára állhatott.

Részt vettek a versenyen a bagodi Szabó testvérek is, de ők a Proex Motorsport színeiben. Szabó Csanád minden futamot megnyert a junior kategóriában egy Suzuki Swiftel, és fölényes győzelmet aratott a döntőben. Testvére, Szabó Bulcsú 14 évesen a felnőttek között indult a Swift kategóriában, és nagy meglepetést okozva minden futamát kimagaslóan teljesítve autózott, a döntőben pedig nagy csatában sikerült megnyernie élete első felnőtt kategóriás versenyét. Édesapjuk, Szabó Szilárd szintén egy Suzuki GTi-vel indult, ami nagyon jónak bizonyult a szabadedzésen során, de végül motorhiba miatt feladni kényszerült a versenyt.

A folytatás húsvétkor következik a bajnokság újabb futamával, Máriapócson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!