Nagy egerszegi bravúr

2019.04.10. 18:48

Győrben győzött az EKK, a Hévíz SK kikapott egy góllal

A női kézilabda NB II-ben idegenbeli bravúrt ért el az Egerszegi KK, amely Győrben tudott nyerni. A Hévíz SK szintén idegenben szerepelt, végül minimális különbséggel ugyan, de kikapott.

Kerkai Attila, Iglódi Endre

NB II nők, Észak-nyugati csoport:

Győr SZESE–Egerszegi KK 18-22 (10-9)

Győr, 70 néző. Jv.: Gál, Ludvig.

Egerszegi KK: Tállai – Pem 3, Csata 5, Balogh V. 1, Jáger 1, Gotthárd 5, Major R. 1. Csere: Mikolics (kapus), Béres 2, Hári 2, Budavári, Bogár, Marton, Blaskovics. Edző: Balogh Beatrix.

Az előző heti, Komárom elleni győzelem után ezúttal idegenben sikerült nyernie az Egerszegi KK-nak. Ez utóbbi, győri siker mégis nagyobb bravúrnak tekinthető, hiszen egy, a tabellán előrébb tanyázó csapat otthonában sikerült véghezvinni. Az első félidőben még a házigazda vezetett, s már ekkor is jól védett a kapuban Tállai Emese, az EKK hálóőre. A másodikban viszont egyenesen parádézott, s ennek óriási szerepe volt a győzelem kiharcolásában, amit a csapat edzője, Balogh Beatrix is kiemelt. Az Egerszegi KK ezzel a győzelemmel a tabellán is egy helyezést lépett előre, hiszen az utolsó előtti pozícióból elmozdult, jelenleg csoportjában a 10. helyen áll, a megszerzett 8 ponttal.

Jók: Tállai, Csata, Hári.

Csata Panna (7) az EKK fiatal játékosa is nagyon jól játszott a győri találkozón Fotó: Jóna István

NB II nők, Dél-nyugati csoport:

Marcal–Hévíz SK 23-22 (16-14)

Hévíz , 100 néző. Jv.: Hantos, Rózsahegyi.

Hévíz: Bán-Farkas – Czigány 1, Buzás 4, Berecz 2 , Holczbauer 3, Burghardt L. 8, Borsi B. 3. Csere: Molnár (kapus), Horváth L. 1, Vágó, Penzer, Balogh B., Halász. Edző: Baranyai Norbert.

A találkozó első részében a várakozásnak megfelelően fej fej mellett haladtak a csapatok, később a Hévíz felülkerekedett és a 22. percben 14-11 arányban vezettek Czigányék. Hévízi időkérés után viszont váratlanul öt perc alatt öt gólt kaptak zsinórban. Fordulás után rendkívüli módon feljavult a hévízi védekezés, és a hazaiak elvétve találtak be. Sok gól nem esett, felváltva estek a találatok. A végén a somogyiak meg tudtak őrizni egyet az előnyükből, így visszavágtak az őszi vereségért.

A Hévíz jelenleg a 4. csoportjában 21 ponttal, szombaton a listavezető és bajnokesélyes Kozármisleny U22 együttesét fogadja.

Jók: Molnár, Burghardt L., Buzás.

Ezek is érdekelhetik