SÉTA

2017.11.28. 10:30

A karácsony közeleg, jólesik készülődni

Úgy gondolom, nem korai az ünnepekről írni, hiszen főleg a kirakatokban, de néhány házban, ház körül is megfigyelhetjük már a karácsonyi díszítést. Évről évre minden kicsit előbb kezdődik.

Farkas Annabella ZSZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Zalaegerszeg

A díszített otthon barátságosabb

Egyre többen, miután „lement” a halloween, a tök- és szellemfigurákat leszedik az ablakból, és kicserélik őket karácsonyfaágakra, télapókra. Az üzletekben is megkezdik a készülődést, a szórólapok is a karácsonyról szólnak. A nagy bevásárlóközpontokban már a jól ismert „Merry Christmas” vagy a „Jingle Bell Rock” szól. Sőt, még arról is olvashatunk, hogy vannak, akik már a karácsonyfát is felállították.

Sokan úgy tartják, hogy emiatt kevésbé lehet majd élvezni a karácsonyi napokat, hogy addigra megszokott lesz a díszítés, az emberek ráunnak, és elveszíti a varázsát. De ahogy a mondás is tartja: „ahány ház, annyi szokás”. Én személy szerint imádom és november közepe felé már tervezem is a díszeket és az apróságokat, amivel a szeretteimet meglephetem.

A díszített otthon barátságosabb

Úgy veszem észre, hogy az emberek lélekben is készülnek az ünnepre, hiszen ilyenkor többen adakoznak, egyre több az utcákon, boltokban, hivatalokban az adománygyűjtő hely. A mi iskolánkban is minden évben kikerülnek a gyűjtődobozok az aulába.

Úgy gondolom, ez nagyon szép gesztus. Jó érzés tudni, hogy a hátrányos helyzetben élőknek is boldogan telnek az ünnepek, és rohanó világunkban is tudunk egy kis örömet szerezni másoknak. Hisz a legszebb az ünnepben az, amikor mindenki boldog…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!