Sand

2016.12.26. 09:54

Halászlé az egész falunak

Sand – Ízletes halászlével vendégelte meg az önkormányzat a falu minden lakóját december 24-én. A kedves gesztusnak közel kétszázan örültek.

Pásztor András

Sandon már több éves hagyománya van annak, hogy az önkormányzat megvendégeli a falu lakóit. Korábban egész napos disznótort ültek a településen, az idén viszont a karácsonyi halászlé volt a sláger.

Szakmeiszter János (jobbról) éppen a halászlét meri Barabás Attila éthordójába. A falubeliek mellett olyanoknak is jutott a halászléből, akik egész évben támogatták a települést (Fotó: Gergely Szilárd)

– A falugondnok ötlete volt, hogy főzzünk halászlét a falu lakóinak – árulta el Hábli Nándor polgármester, aki december 24-én egész délelőtt az éthordókba merte az ízletes finomságot. – A településen sok az egyedül élő, idős ember, ők azok, akik nem is készítenek már halászlét, hiszen csak néhány tányérral ennének. Így viszont mindenkinek jutott bőven.

Mint azt megtudtuk: a sandi halászlébe három fajta hal – ponty, amur, keszeg – került, a levest pedig helyben termet hagymával és alföldi pirospaprikával ízesítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!