Rendőrségi

2015.05.01. 15:16

Személyvonattal ütközött egy autó Zalakomárnál (frissítve)

Zalakomár - Megsérültek annak a személyautónak az utasai, amelyik Zalakomárnál ütközött egy menetrend szerint közlekedő személyvonattal az egyik vasúti átjáróban - közöle a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

17:15 Négy személy, köztük egy 2 és fél éves kisgyermek utazott abban a fekete Ford típusú személyautóban, ami péntek délután egy vonattal ütközött Zalakomár belterületén.

 

A személyautó éppen a vasúti átjárón haladt át, amikor a vonat a jármű hátsó részének ütközött, aminek következtében az autó az árokba került. A mentők három sérültet szállítottak kórházba.

A műszaki mentést a zalakarosi és nagykanizsai hivatásos tűzoltók végzik.

A vasúttársaság mentesítő buszjáratot küld a helyszínre az utasokért.

Frissítés, szombat, 07:20

A rendőrség beszámolója szerint a személygépkocsit egy 23 éves zalakomári férfi vezette, mellette ült 19 éves sógora, hátul pedig 22 éves felesége, és 3 éves kisfiuk. Az ütközés következtében az anya és gyermeke életveszélyes, míg a két férfi könnyű sérülést szenvedett; mind a négy embert a nagykanizsai kórházba vitték a mentők. A gyermeket később a pécsi kórházba szállították át.

A helyszínen kiderült, hogy egyik utas sem használta a biztonsági övet, a kisfiú ugyan gyermekülésben utazott, azonban az nem volt rögzítve.

A baleset körülményeit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!