Rendőrségi

2015.01.21. 06:53

Munkát ígért, de prostituáltnak vitte külföldre

Nagykanizsa – Munkát ígért ismerősének, de prostituáltként dolgoztatta az a letenyei férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat kitartottság miatt.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történet szerint 39 éves H. János még 2010 augusztusában kereste fel a vele távoli rokonságban lévő letenyei asszonyt és azt állította, jól fizető szobalányi állást tud szerezni neki Németországban. Felajánlotta, kiviszi magával és segít az elhelyezkedésében, cserébe 10 százalékot kért a későbbi munkabéréből. A nő élni akart a lehetőséggel, hiszen szüleivel lakott, gyermekeit egyedül nevelte, és remélte, hogy javíthat az anyagi körülményein. A megbeszélés alapján 2010. augusztus 8-án keltek útra, közben Körmenden felvették Öcsi becenevű ismerősüket, akiről a nő tudta, külföldön kitartottságból él. Emiatt rákérdezett, neki is prostituáltként kell-e dolgoznia, de a két férfi ezt tagadta. Nürnbergbe érve azonban olyan lakásba költöztették, ahol több örömlány élt, mégpedig felügyelet mellett. Ezek után az asszony is prostitúcióra kényszerült, tíz nap alatt kétezer eurót keresett, de ezt a pénzt a két férfi közvetítő segítségével elvette tőle. Az asszony augusztus 19-én – amikor rövid időre felügyelet nélkül maradt – a nürnbergi rendőrségen bejelentette a vele történteket, és ekkor őt védett helyre szállították.

A nürnberg-fürthi tartományi bíróság kitartottság miatt az Öcsi becenevű A. Istvánnal szemben még 2011 novemberében 3 év börtönt szabott ki. A Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, H János ellen a kanizsai járási ügyészség kitartottság miatt emelt vádat a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!