Rendőrségi

2015.01.27. 09:58

Váltás a Zala megyei főkapitányság élén

Zalaegerszeg - Kedden kinevezték Zala megye új rendőrfőkapitányát, dr. Sipos Gyula vezérőrnagyot. A kinevezést dr. Papp Károly altábornagy, országos rendőr-főkapitány adta át ünnepi állománygyűlésen.

Arany Gábor

Felállva, hosszan tartó tapssal köszönték meg az elmúlt 34 évben végzett munkáját Szukics Ferencnek kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott ünnepi állománygyűlés résztvevői. A megye megbízott főkapitánya elérve a hivatásos szolgálat felső korhatárát kedden nyugállományba vonult. Szukics Ferenc kiemelkedő szakmai munkája, példaértékű életútja elismeréseként rendőrségi címerrel díszített aranygyűrűt vehetett át Papp Károly altábornagytól, országos rendőr-főkapitánytól.

A dombormű leleplezése. Fotó: Pezzetta Umberto

Ez alkalomból foglalta el posztját Zala megye új főkapitánya is. Az országos rendőrfőkapitány javaslatára dr. Pintér Sándor belügyminiszter dr. Sipos Gyula vezérőrnagyot nevezte ki.

Dr. Sipos Gyula 1980-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon nyomozóként, majd alosztályvezetőként, osztályvezetőként dolgozott. A kapitányságot 1990-től vezette, majd 1996-tól a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot irányította. Ezután 2002-től az ORFK gazdasági főigazgatója, főkapitány-helyettese. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter dr. Sipos Gyulát 2010. augusztusától a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási államtitkárságára rendelte, tavaly november 30-ig ott tevékenykedett.

 

Szukics Ferenc hivatásos rendőri szolgálatát 1981-ben az egerszegi kapitányságon nyomozóként kezdte, majd 1997-től a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati, 2005-től a gazdaságvédelmi osztályát vezette. A főkapitányság bűnügyi igazgatójává 2008 decemberében nevezték ki. A főkapitányi posztot – helyettesítéssel és megbízással 2012 februárjától idén január 27-ig látta el. Azon kevesek közé tartozik – hiszen 1996 óta erre nem volt példa –, aki megyei rendőr-főkapitányi posztról vonulhatott nyugállományba.

Szukics Ferencet kedden az Országos Polgárőr Szövetség kitüntetését is átvehette: a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát a szövetség Zala megyei elnöke, Horváth Róbert nyújtotta át.

Az ünnepi állománygyűlést megelőzően a megyei rendőr-főkapitányság aulájában szülei és testvére jelenlétében felavatták a dr. Fülöp Valter dandártábornok emlékét megörökítő domborművet, Béres János szobrászművész alkotását.

Mint ismeretes, a tavaly május 2-án, méltósággal viselt hosszú betegség után 42 éves korában elhunyt dr. Fülöp Valter 2012. szeptember 1-jétől halálig vezette a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot. Zalaegerszegen született, gyermekéveit Pacsán töltötte, gimnáziumba Nagykanizsára járt, 1995-ben avatták rendőr tisztté.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!