Rendőrségi

2015.01.28. 12:40

Aláírása buktatta le a körözött férfit

Keszthely – A keszthelyi rendőrök kapták el az a bűnözőt, akit már régóta köröztek országszerte. A férfi egyszerre több szabálysértés, bűncselekményt is elkövetett.

Keszey Ágnes

Mint oly sokszor, a múlt hét elején is együtt járőrözött két keszthelyi körzeti megbízott: Huszti Tamás és Pálinkás Mihály.

A forgalmat ellenőrizve felfigyeltek egy ismerős autóra, melyet le is állítottak, de tulajdonosa már nem az általuk ismert személy volt.

– Kértük a jogosítványt és a személyi igazolványt, de egyik sem volt a férfinál. Hamar kiderült, nem csak, hogy nincsen jogosítványa, hanem el is van tiltva a járművezetéstől. – idézték fel a rendőrök, akik azt is elmesélték, a sofőr rendkívüli idegessége gyanút ébresztett bennük.

Huszti Tamás törzsőrmester és Pálinkás Mihály törzszászlós fogta el a régóta körözött férfit. Fotó: Keszey Ágnes

– Megnéztük az útlevelet, mellyel igazolta magát. Közben igen élénken beszélgetett velünk a férfi, jól előadta magát, de látszott rajta, hogy feszült, remegett a lába. A szabálysértést elismerte, de mi akkor már láttuk, hogy még valami nincsen rendben – mesélte a két körzeti megbízott.

A testbeszéd alapján és útlevelet nézve hirtelen eszükbe jutott valami: (mindketten a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre járnak, és egy néhány héttel ezelőtti vizsga ismeretei idéződtek fel): megkérték az autót vezető férfit, hogy írja alá a nevét egy lapra, majd még egyszer és még egyszer. Sokadszorra már egyáltalán nem olyan volt az aláírás, mint ami az útlevélélben szerepelt. Ekkor derült ki, hogy a férfi a rá nagyon hasonlító sógora okmányával igazolta magát, majd valós adatait megtudva az is kiderült: jelentős értékű csalás miatt több, mint két éves börtönbüntetésre van ítélve, mely elől már régóta bújkált. A két keszthelyi rendőr gondoskodott arról, hogy a bűnöző megkezdje a büntetés letöltését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!