Rendőrségi

2014.08.27. 18:43

Gyerekek kerültek kórházba gombamérgezés gyanújával Nagykanizsán (frissítve)

Nagykanizsa - Gombamérgezés gyanújával került a nagykanizsai kórházba három gyerek - erősítette meg az MTI információját szerdán a Kanizsai Dorottya Kórház gyermekosztályának ügyeletes orvosa.

Rada Éva az MTI megkeresésére elmondta: Zalakomárból vitték be késő délután egy család három gyermekét. A 17 éves és a 11 éves lány, valamint a 14 éves fiú állapota kielégítő.

Az ügyeletes orvos hozzátette: gombamérgezés gyanúja miatt látták el és vizsgálják a gyerekeket. Egyikük tünet- és panaszmentes, de testvérei állapota miatt mindhármukat felvették a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályra.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rendelkezésére álló adatok szerint egy zalakomári házaspár 17 éves lánya 2014. augusztus 27-én pörköltet készített abból a gombából, amit pár nappal azelőtt édesapja szedett. Miután a fiatal lány evett az ételből, hazaérkező 10 és 14 éves testvéreit is megkínálta belőle. Az apa az étel szagát furcsállta, de már későn figyelmeztette a gyerekeket. A szülők a három gyermekkel az orvosi ügyeletre siettek, ahonnan a mentők a nagykanizsai kórházba vitték őket. A szülők azt mondták a rendőröknek, hogy a gombát csiperkének nézték és szakértővel nem vizsgáltatták be.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Frissítés, 08.29. - Dr. Németh László, a Kanizsai Dorottya Kórház orvos-igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a gombamérgezés gyanúja nem igazolódott, és az érintett gyerekek már jól vannak. Végleges eredmény jövő héten várható a toxikológiai vizsgálat alapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!