Rendőrségi

2014.07.29. 06:02

Vegyszert ivott víz helyett: vádat emeltek a művezető ellen

Nagykanizsa - Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a férfi ellen, aki munkatársa üvegébe fertőtlenítőt öntött.

Arany Gábor

A vádirat lényegét dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette érdeklődésünkre.

Dr. Pirger Csaba

Az 57 éves, Molnáriban lakó P. István művezetőként ez év március 4-én reggel nyolcadmagával a becsehelyi vízműtelepen dolgozott, csőtörést javítottak ki, a tartályokat tisztították. P. István utasította munkatársait a csőtörés kijavítására. Délelőtt 11 óra tájt a dolgozók befejezték az első tározó tisztítását, várakoztak a második leürülésére. Ekkor P. István műanyag flakont kért tőlük, az egyik dolgozó Zs. István palackját adta oda neki. Ebből a művezető kiborította a vizet és helyette a vízmedencék fertőtlenítésére használatos vegyszert öntött a palack háromnegyedéig. Ezt később a munkájához akarta használni. Eközben azonban észrevette, hogy a magasnyomású mosóból szivárog a víz, ezért nekilátott azt kijavítani, a vegyszert tartalmazó palackot pedig közben letette a lépcsőre, s bement az átemelőtelep épületébe. P. István azzal, hogy élelmiszeres üvegbe töltötte a Huwa-San pr50 nevű vegyszert, megszegte az előírásokat, miszerint eredetileg élelmiszerekhez gyártott, illetve használt csomagolóeszköz veszélyes anyag vagy veszélyes keverék tárolására nem használható.

Nem sokkal ezt követően Zs. István az épület előtt elhaladva meglátta az ásványvizes flakonját, s abban a hiszemben, hogy vizet tartalmaz, beleivott. A maróanyag férfi nyelőcsövének alsó harmadát és gyomrát súlyosan károsította, életveszélyes állapotot okozott, a felépüléséhez hosszú ideig tartó gyógykezelés vezet.

A történtek alapján a Nagykanizsai Járási Ügyészség P. Istvánt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!