Rendőrségi

2014.06.04. 07:02

Kórházban garázdálkodtak

Egy zalaegerszegi egészségügyi intézmény aulájában szóváltás alakult ki négy nő között, ami végül erőszakba torkollott.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet csoportos garázdaság bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. március 25-én 15 óra 15 perckor egy zalaegerszegi egészségügyi intézmény aulájában alakult ki szóváltás a négy nő között, ami végül erőszakba torkollott. A gyanú szerint egy 42, egy 44 és egy 59 éves nő tettleg bántalmazott egy 56 éves zalabéri nőt a kórház főbejárata előtt. A három türjei nő a zalabéri asszonyt a földre rántotta, majd ott ököllel többször megütötték. A nő a bántalmazás miatt az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett, amely miatt magánindítvánnyal élt a támadói ellen. A zalaegerszegi rendőrök a három nőt elfogták, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták őket ki. A gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerték el, azt mondták a rendőröknek, hogy rokonlátogatóba érkeztek a kórházba, és a verekedést nem ők kezdték. A szóváltás és – később – a tettlegesség elmondásuk szerint abból indult ki, hogy a zalabéri asszony egyik családtagjukat betöréssel vádolta meg.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K.K., K.B. H.M. türjei lakosok ellen az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!