Rendőrségi

2014.05.02. 18:00

A rendőrök elleni támadásra buzdított a meccsen

Címkék#garázda

Zalaegerszeg - Az elfogott garázda szurkolók kiszabadítására buzdította társait az a férfi, aki ellen emiatt a napokban emelt vádat az ügyészség.

Arany Gábor

Az elmúlt évben, február kilencedikén lejátszott ZTE FC _Videoton labdarúgó-mérkőzésen a hazai és a vendég szurkolók összeverekedtek, ezért a biztonsági szolgálat a rendőrség segítségét kérte. Ekkor több garázda szurkolót elfogtak, majd a stadion keleti szektorából a főbejárathoz kísérték, hogy előállításra átadják őket.

Ezt látta a főbejárat közelében levő 15-20 fős csoport, és közülük a zalaegerszegi Cs. Zsolt kiabálni kezdett, arra buzdítva társait, hogy az elfogottakat szabadítsák ki a rendőri őrizetből.

A csoport tagjainak pedig nem is kellett több, fenyegetően megindultak a rendőrök irányába, és utóbbiak csak könnygáz alkalmazásával tudták megállítani őket. A támadók e megtorpanását kihasználva a rendőrök a még ekkor is kiabáló, és a támadás folytatására bujtogató Cs. Zsoltot kiemelték a csoportból, és a helyi rendőrkapitányságra előállították.

A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség a negyvenéves férfit hivatalos személy elleni erőszak előkészületével vádolta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!